30 Μαΐ 2011

Λέμε όχι στις πωλήσεις ζώων

Ένα βροντερό όχι καλούνται να φωνάξουν όλοι οι φιλόζωοι που είναι αντίθετοι στις πωλήσεις ζώων μέσω pet shop. Στις 11 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι, όλοι όσοι αγαπούν τα ζώα αλλά δεν θέλουν να τα βλέπουν κλεισμένα σε κλουβάκια στις βιτρίνες, συγκεντρώνονται έξω από κάθε pet shop που πουλάει ζώα.
 
Κρατώντας αφίσες και πανό διαμαρτυρίας, φωνάζουν για τα ζώα που δεν έχουν φωνή. Λένε όχι στις μαζικές αγορές ζώων από παράνομα εκτροφεία χωρών της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Λένε όχι στον βίαιο αποχωρισμό των κουταβιών από τις μητέρες τους, πολλές φορές τα κουτάβια αυτά δεν έχουν κλείσει καν τον ένα μήνα ζωής. Όταν τα κουτάβια των pet shop δεν αγοραστούν και δεν χωράνε πια στα κλουβάκια τους, καταλήγουν αδέσποτα στην καλύτερη περίπτωση.
Κύριος σκοπός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα pet shop είναι η ενημέρωση του κόσμου και ειδικά των παιδιών, για την αλήθεια και το παράδοξο της αγοράς ενός ζώου και την ανάγκη για την ηθική της υιοθεσίας ενός ζώου. Οι φιλόζωοι που θα συγκεντρωθούν έξω από τα pet shop θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν όλους όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει η απόκτηση ενός ζώου. Όλους όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τις υιοθεσίας και θεωρούν ότι με τα χρήματα μπορούν να τα αποκτήσουν όλα, εύκολα, χωρίς να σκέφτονται τη συνέχεια. Τα περισσότερα ζώα που πωλούνται στα pet shοp, βρίσκονται εκεί παράνομα, με πλαστά χαρτιά, συχνά είναι άρρωστα και δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Περίσσότερες πληροφορίες για τη συγκέντρωση μπορείτε να βρείτε μέσω facebook, πληκτρολογόντας:   http://www.facebook.com/event.php?eid=115786831841025. Όσοι θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο ζωάκι, μην καταφύγετε στην εύκολη λύση της αγοράς, υιοθετήστε ένα αδέσποτο μέσω της φάρμας, βρείτε τη φάτσα που σας ταιριάζει σε ένα φιλοζωϊκό σωματείο και κρατήστε τα λεφτά σας για να περάσετε ακόμα καλύτερα αγκαλιά με τον τετράποδο φίλο σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More