29 Μαΐ 2011

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», οι ζυμώσεις στους κόλπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η πιθανότητα ανασχηματισμού, η ανησυχία για την πέμπτη δόση του δανείου, το ενδεχόμενο νέων περικοπών, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 5 κινήσεις μετά το ναυάγιο"
"Χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και με σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα, ο πρωθυπουργός θα αποπειραθεί να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα για να εξασφαλίσει πάση θυσία την πέμπτη δόση του δανείου".
ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Νέες μειώσεις στις συντάξεις- Πόσο και για ποιους κόβονται"

"Άγριες περικοπές στις συντάξεις περιλαμβάνουν τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι οποίες θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το 2015, για την εξοικονόμηση 9,4 δισ. ευρώ!".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Πρόσωπα-έκπληξη για επανεκκίνηση της κυβέρνησης"

"Δεν θα ξεπερνούν τους 12 οι υπουργοί στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ανάμεσά τους και τεχνοκράτες. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προχωρεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό επιδιώκοντας να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πωλείται η πίστη των Ελλήνων στον Σιωνισμό!"

"Εάν έλθει ο Χριστός θα βρει την Πίστη; "Με τη συνεργασία Σιωνιστών-Λεσχών- Ευρωπαίων, γίνεται προσπάθεια η πίστη μας να γίνει ένας αχταρμάς, να υποκύψει στον αγώνα των Εχθρών της Ελλάδος ως μέλος της Παγκόσμιας Θρησκείας" ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Στις πλατείες της Ευρώπης! - Απάντηση στον εκβιασμό του μονόδρομου"

"Νέοι, κυρίως, άνθρωποι ξεσηκώνονται. Ποιο παλιά στο Σιάτλ, πρόσφατα στην Αραβική Χερσόνησο, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και απ' ότι φαίνεται θα αγκαλιάσει όλη την Ευρώπη, με πρόβα τζενεράλε σήμερα το βράδυ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αβεβαιότητα και ραγδαίες εξελίξεις"

"Σε περίοδο έντονων διεργασιών εισέρχεται η πολιτική ζωή μετά το συμβούλιο αρχηγών, καθώς ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος. Στο προσκήνιο επανέρχονται τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκβιάζουν ανοιχτά τον Σαμαρά να υπογράψει το ξεπούλημα της χώρας στην Τρόικα"

"Οι κατσαμπάσηδες της Τρόικας, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και σεσημασμένοι μεσάζοντες, απειλούν ευθέως τον Σαμαρά με βρώμικο πόλεμο στην περίπτωση δεν υποκύψει στις πιέσεις να αποδεχτεί το γενικό ξεπούλημα της χώρας και να σφαγιαστικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υποταγή ή αντεπίθεση με λαϊκό μέτωπο και ισχυρό ΚΚΕ το πραγματικό δίλημμα"

"Ο λαός με την πάλη του να οδηγήσει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, με στόχο μια οργανωμένη, σχεδιασμένη αντεπίθεση".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Τι θα χάσουν παλιοί και νέοι συνταξιούχοι"

"Μια ακόμη δέσμευση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παραμονές των δημοτικών εκλογών, δήλωνε ότι δεν θα μειωθούν άλλο μισθοί και συντάξεις, εξελίσσεται σε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Θρίλερ 26 ημερών μετά το... πόκερ των αρχηγών"

"Αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις για τη λήψη αποφάσεων στην Αθήνα, στην Ουάσιγκτον και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο την εξεύρεση διεξόδου από τη δίνη του χρέους το αργότερο έως τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Ιουνίου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Ομηρος της "Τρόικας"- Δεν τόλμησε ο Παπανδρέου να συναινέσει στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που μας βούλιαξε"   

"Ο Σαμαράς δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς. Δεν πέρασε η επιχείρηση τρόμου. Επιπέδου.... νηπιαγωγείου οι χειρισμού του πρωθυπουργού την τελευταία βδομάδα".
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μπροστά η Ν.Δ. καταρρέει το ΠΑΣΟΚ"

"Έπειτα από τρία χρόνια, η Ν.Δ. "πήρε κεφάλι" στην πρόθεση ψήφου και ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά το Ζάππειο ΙΙ, συνεχίζει την ανοδική πορεία του, κατακτώντας την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Σας ξεγράφει ο κόσμος εάν δεν τα βρείτε"

"Η έννοια της συναίνεσης, που υποδείχθηκε με τον πιο πιεστικό τρόπο από τους εκπροσώπους της τρόικας και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχασε τη σημασία της με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη της Παρασκευής".

ΝΙΚΗ: "Στον... αέρα οι καταθέσεις"

"Τέλος του έτους λήγει η κρατική εγγύηση για ποσά έως 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, όμως η κυβέρνηση δεν έχει στείλει κανένα "μήνυμα προστασίας" ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "¨Ντε φάκτο συναίνεση-Προσχηματικές και τυπικές οι διαφορές Παπανδρέου- Σαμαρά"

"Μπορεί από το προχθεσινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να έμεινε η εντύπωση του "ναυαγίου", του "φιάσκο" και της άρνησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να δώσει συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:" "ΕΕΕ... ΟΟΟ... Σώστε την Ελλάδα ή φύγετε από 'δω!""

"Όλα ανοιχτά για συνεργασία, συνευθύνη, ανασχηματισμό, προσωπικότητες, αλλά και εκλογές σε έναν μήνα, αν προχωρήσουν οι αντιδράσεις και εντός του ΠΑΣΟΚ".

REAL NEWS: " "Στέλνουν" τον κόσμο στις πλατείες"

"Η πλήρης αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών και η ομολογημένη πλέον αποτυχία της κυβέρνησης πυροδοτούν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Κατώτερο των περιστάσεων το πολιτικό σύστημα."

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Πλήρης κατάρρευση του δικομματισμού"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Παιχνίδι με τη φωτιά- Ενώ η Ελλάδα δίνει μάχη με τον χρόνο και τις ψευδαισθήσεις"   

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διορθώσεις στο "μίγμα" των οικονομικών μέτρων"

"Σε διορθωτικές αλλαγές στο "μίγμα" του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής οδηγεί η απουσία συναίνεσης, που επιβεβαιώθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ταχύτατες αποκρατικοποιήσεις υπό την επιτροπεία της τρόικας"

"Με μοναδική σταθερά τις αποκρατικοποιήσεις, το πολιτικό κλίμα αναζητεί την ισορροπία του και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει πλέον αποφασισμένη να προχωρήσει εποπτικό ρόλο στην τρόικα για την υλοποίηση του προγράμματος".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More