1 Ιουλ 2011

Καλιφόρνια: Πώς ένα κολλέγιο παράγει πλεονάζουσα ενέργεια


Ένα μικρό κοινοτικό κολλέγιο σε αγροτική περιοχή της Καλιφόρνια δείχνει το δρόμο στην υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Butte College ανακοίνωσε ότι είναι το πρώτο κολλέγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε 25.000 ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν μόλις πέρυσι σε πολλά σημεία του συμπλέγματος. Οι υπεύθυνοι λένε ότι με την επένδυσή τους κατόρθωσαν να εκμηδενίσουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας του κολλεγίου, ενώ θα εξοικονομήσουν μεταξύ 50 εκ. και 75 εκ. δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία - λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την εγκατάσταση του συστήματος- διοχετεύοντας το πλεόνασμα ενέργειας στο
τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Το φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να παράγει πάνω από 6,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο. Τα οφέλη για το περιβάλλον ισοδυναμούν με την απόσυρση 615 αυτοκινήτων από τους δρόμους ή την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών 900 και πλέον νοικοκυριών.
«Το Butte College έχει δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό απέναντι στη βιωσιμότητα και η παραγωγή πλεονάζουσας ενέργειας σηματοδοτεί την κορύφωση των πολύχρονων προσπαθειών για την παροχή ηλιακής ενέργειας στο κολλέγιο και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στο σύμπλεγμα», αναφέρει σε γραπτή της η ανακοίνωση η πρύτανης του κολλεγίου Δρ. Νταϊάνα Φαν Ντερ Πλεγκ.
«Οι επόμενες γενιές βασίζονται σε εμάς για την αντιμετώπιση της τεράστιας πρόκλησης της κλιματικής και γνωρίζουμε ότι η ευημερία μας στο μέλλον εξαρτάται από την ικανότητά μας να ηγηθούμε της οικονομίας της καθαρής ενέργειας», δήλωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, εξαίροντας την προσπάθεια του κολλεγίου. «Τα κατορθώματα του Butte College στις ΑΠΕ και στη βιωσιμότητα δείχνουν το δρόμο προς την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης οικονομίας και παράλληλα την προστασία του πλανήτη».
Τα οφέλη άλλωστε είναι πολλαπλά τόσο για την κοινότητα όσο και για το κολλέγιο που εκτιμά ότι τα χρήματα που θα εξοικονομήσει, θα του επιτρέψουν να προσθέσει περισσότερα μαθήματα και να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More