26 Ιουν 2011

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η ΔΕΗ

DEH1Εισαγγελική παρέμβαση για τη διακοπή της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζητά η διοίκηση της ΔΕΗ κατόπιν εντολής του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η παρέμβαση ζητείται προκειμένου να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση της Παρασκευής, η οποία προβλέπει την επαναλειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής έτσι ώστε η διαθέσιμη ισχύς να επανέλθει στο επίπεδο της περασμένης Πέμπτης.

Σχετικές ειδήσεις: Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος
Ταλαιπωρίας συνέχεια και το Σάββατο, για τους πολίτες από τις αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που ειδικότερα για την Αττική, είχαν έως και 2ωρη διάρκεια,
Ξεκίνησαν ανά περιοχή από τις 10 το πρωί και συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ.
Με επείγουσα επιστολή της, προς τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της εταιρείας τονίζει ότι παρά τη δικαστική απόφαση της 24 Ιουνίου, δεν έχει επανέρθει η διαθέσιμη ισχύς του συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να είναι σημαντικά χαμηλότερη της ελάχιστης προβλεπόμενης στην εν λόγω απόφαση.
Η διοίκηση της επιχείρησης καλεί τους συνδικαλιστές να λειτουργήσουν και πάλι τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα γενικού μπλακ αουτ.
Όπως έχουν ανακοινώσει, θα συνεχίσουν τις κυλιόμενες απεργίες έως τις 30 Ιουνίου ενώ αναμένουν την εξ αναβολής εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση της ΔΕΗ τη Δευτέρα.
Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Τ. Στασινοπούλου - Π. Μητρούλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More