30 Ιουν 2011

Πως μας καταντήσατε (photos)


Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό «Τελειώστε την πλατεία» και έχει μετατρέψει το σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ημερών. Μηδενική ανοχή, άμεση χρήση δακρυγόνων και ξύλο, έτσι ώστε να διασπάζονται οι πυρήνες που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια. Eτσι, όταν στη 1.30 το μεσημέρι κάποιοι περίεργοι νεαροί με κουκούλες στο κεφάλι εμφανίστηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, το... πάρτι ξεκίνησε!


Για τρεις ολόκληρες ώρες και ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο, βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, οι πολίτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς διεξάγονταν οδομαχίες και πετροπόλεμος μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Μια εικόνα που θύμιζε θέατρο παραλόγου, αφού οι αστυνομικοί έδειχναν να «παίζουν» με τους κουκουλοφόρους μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, όπου πήραν εντολή να αδειάσουν το Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν την πλατεία, διώχνοντας τους πολίτες προς τα γύρω στενά, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάζει τόσο στη λεωφόρο Αμαλίας όσο και την πλατεία Συντάγματος.

Από τις 6.30 και μετά, τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και οι τόνοι να πέφτουν… Αξίζει δε να τονιστεί πως σήμερα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών μετείχαν στην επιχείρηση «Καθαρίστε την πλατεία».

protothema.gr


Spoiler Spoiler:























Τα διεθνή ΜΜΕ «μαυρίζουν» την εικόνα της Ελλάδας (photos)

29/06/2011




Η εικόνα της Ελλάδας αμαυρώνεται όλο και περισσότερο, αφού οι εξελίξεις στην χώρα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αλλά τα σχόλια δεν είναι κολακευτικά, καθώς τα βίαια επεισόδια επισκίασαν τη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.

Τα ξένα Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά της ψήφισης του πακέτου λιτότητας έχουν μετατραπεί σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων.

Το BBC γράφει: «Οι ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του πακέτου λιτότητας γίνονται βίαιες» και συνεχίζοντας αναφέρει πως «το κλίμα από την Αθήνα κάνει λόγο για δακρυγόνα, οδομαχίες και πετροπόλεμο. Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, παρουσιάζονται προβλήματα στις πτήσεις, επηρεάζονται τρένα, λεωφορεία και πλοία»

Η Daily Mail με εκτενής άρθρο λέει: «Η Αθήνα καίγεται από τα επεισόδια. Οι διαδηλωτές ξέσπασαν καθώς το ελληνικό κοινοβούλιο συζητά την πρόταση της Ευρώπης για αποκοπή 25 δις λιρών».

Στο ίδιο μήκος κλίματος είναι και το BBC: «Η απόγνωση της Ελλάδας προκαλεί επεισόδια» ενώ σε άλλο άρθρο αναφέρει: «Η Ελλάδα πωλείται καθώς η χώρα έρχεται φάτσα με την πραγματικότητα».

Οι Financial Times αναφέρονται στην 48ωρη απεργία: «Μεγάλη απεργία από τα ελληνικά συνδικάτα. Διαδηλώσεις εν όψει των μέτρων λιτότητας κλείνουν τράπεζες και κυβερνητικά γραφεία».

«Η Ελλάδα απεργεί κόντρα στη λιτότητα. Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών» γράφει η ιταλική La Stampa. «H Ελλάδα παραλύει, σε εξέλιξη η γενική απεργία» μεταδίδει στο δικτυακό τόπο του γαλλικού France 24.

Spoiler Spoiler:


Click this bar to view the original image of 538x420px.









































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More