7 Μαΐ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Ένας χρόνος Μνημόνιο. Ένας χρόνος νεοφιλελεύθερης κοινωνικής λεηλασίας. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Μ. ΣΤΙΣ 10 π.μ.


Ένας χρόνος Μνημόνιο.
Ένας χρόνος νεοφιλελεύθερης κοινωνικής λεηλασίας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
11 ΜΑΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Μ. ΣΤΙΣ 10 π.μ.

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την ένταξη της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου με τις αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του, βρίσκει το σύνολο του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων, των νέων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε μια οδυνηρή και βίαιη φτωχοποίηση, χωρίς σταματημό.
Το μνημόνιο που παρουσιάστηκε ως φάρμακο, αποδείχτηκε τελικά δηλητήριο. Ο απολογισμός του στον ένα χρόνο εφαρμογής προκαλεί ανατριχίλα.
·        Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε αντί να μειωθεί.
·        Η ύφεση στην οικονομία ξεπέρασε το 6,6% στο δ΄ τρίμηνο του 2010 και θα υπερβεί το 4% το 2011.
·        Η επίσημη ανεργία εξακοντίστηκε σε δυσβάσταχτα επίπεδα με 756.800 ανέργους (15,1%) ενώ η πραγματική ανεργία (ολική και μερική) ξεπερνά τα 1.000.000 άτομα.
·        Στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ είχαμε αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και επιδομάτων.
·        Στον ιδιωτικό τομέα και στο όνομα της βελτίωσης της “ανταγωνιστικότητας” ανατράπηκε το σύνολο σχεδόν του ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το σύμφωνο για το ευρώ, που αποφάσισε η Ε.Ε. και αποδέχτηκε ασμένως η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι παρά η μονιμοποίηση του Μνημονίου και της διαχρονικής σκληρής ταξικής λιτότητας. Είναι ολοφάνερο ότι τίποτε δεν είναι όπως ένα χρόνο πριν. Μπορούμε λοιπόν με αφορμή την απεργία της 11 Μάη να κάνουμε ένα βήμα μπρος.
Οι υπαρκτές παθογένειες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και οι πολιτικές κομματικές σκοπιμότητες στο εσωτερικό του, λειτούργησαν και λειτουργούν αρνητικά στην οικοδόμηση μιας λογικής που θα συγκεντρώνει τις μέγιστες κοινωνικές δυνάμεις. Μπορούμε να υπερβούμε αλαζονικές και απομονωτικές συμπεριφορές που μας καθιστούν αφερέγγυους στα μάτια των εργαζομένων. Να αποχτήσουμε κοινό βηματισμό σ’ αυτά που μας ενώνουν. Να εμπνεύσουμε πάλι την ελπίδα στους εργαζόμενους.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ 10 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More