3 Μαρ 2011

Το «Δεν Πληρώνω» πάει Σύνταγμα


Αθήνα Νοητές... μπάρες στην πλατεία Συντάγματος σκοπεύει να σηκώσει σήμερα το κίνημα «Δεν πληρώνω», που κατεβαίνει για πρώτη φορά από τις εθνικές οδούς στο κέντρο της πόλης.


Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, έχει προγραμματίσει την πρώτη του συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας..


Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και κάτοικοι της Κερατέας και του Γραμματικού που αντιδρούν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.


«Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον ΚΟΚ διάταξη για την μη πληρωμή διοδίων φόβισε κάποιους οι οποίοι ξεκίνησαν να πληρώνουν ή να χρησιμοποιούν τους παράδρομους. 'Ομως πλέον αυξάνεται ο κόσμος που θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κινήματος. Δεν είναι πια απλά ένας τρόπος για να μην πληρώνεις διόδια», λέει στο «Βήμα on-line» ο ιατρός κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος.


Μάλιστα προκειμένου να ενθαρρύνει την μη πληρωμή διοδίων, παρά το φόβο του προστίμου και της αφαίρεσης πινακίδων, το κίνημα «Δεν πληρώνω» κυκλοφόρησε και… χρηστικό οδηγό με συμβουλές για όσους επιμείνουν να σηκώνουν τις μπάρες.


«Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι πρόστιμο μπορεί να κοπεί μόνο από αστυνομικό και αυτό αν εκείνος βεβαιώσει την παράβαση αυτοπροσώπως. Δεν γίνεται να βεβαιωθεί ούτε ύστερα από καταγγελία ούτε μέσα από τις κάμερες», λέει η δικηγόρος κυρία Αντωνία Λεγάκη, μέλος του «Δεν Πληρώνω».


«Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε κάποια στιγμή το ζήτημα να πάρει την δικαστική οδό όπου θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι η καταβολή των διοδίων είναι παράνομη. Μάλιστα όταν τυπωθεί το ΦΕΚ, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικές πράξεις δημόσιας ανυπακοής προκειμένου να αποδείξουμε στα δικαστήρια την νομιμότητα της δράσης μας».


http://www.tovima.gr/society/article...387049&h1=true

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More