16 Αυγ 2010

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα....


Αντιδράσεις για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα


Κρεμώντας την παλαιστινιακή σημαία από το βράχο της Ακροπόλεως εξέφρασε ομάδα Ελλήνων ακτιβιστών τη διαμαρτυρία της για την αυριανή επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Αθήνα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επαφές με Άραβες ηγέτες, εν όψει της έλευσης του Ισραηλινού ομολόγου του.
Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την πρόσκληση που έλαβε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου να επισκεφθεί την Ελλάδα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη φονική επίθεση στο "στολίσκο της ειρήνης", στον οποίο μετείχαν και ελληνικά σκάφη. Με αφορμή το

δρώμενο στην Ακρόπολη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την την " πρωτοφανή -όπως τη χαρακτήρισαν- αναβάθμιση των στρατιωτικών και πολιτικών διμερών σχέσεων με κράτος του Ισραήλ". Εκτιμούν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικές επιδρομές στο Λίβανο και το Ιράν. "Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων, τον απάνθρωπο στραγγαλισμό της Γάζας, τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων, την κατοχή εδαφών της Συρίας και του Λιβάνου", αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η "Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου".
Καλεί τους Αθηναίους να συμμετάσχουν αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή.
Στο χώρο της Ακρόπολης έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ακτιβιστές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More