20 Αυγ 2010

Στεγαστικά μόνο για λίγους και εκλεκτούς

Δραματικά περιορίζουν τις νέες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων οι εγχώριες τράπεζες. Από την αρχή του 2010 οι εκταμιεύσεις νέων στεγαστικών δανείων υπολογίζεται πως δεν ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους 7 στους 10 ενδιαφερόμενους που υποβάλουν αίτηση για λήψη στεγαστικού δανείου στις τράπεζες «κόβονται» πριν προλάβουν να φτάσουν στο γκισέ για την εκταμίευση.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί ακόμα και για τους δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι από ελίτ της πελατείας των τραπεζών, ειδικά στον τομέα της στεγαστικής πίστης, έχουν πέσει στην κατηγορία των πελατών αυξημένου κινδύνου!


"Φυλάγοντας τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά", οι τράπεζες θα συνεχίσουν στο υπόλοιπο της χρονιάς την αυστηρή πολιτική νέων δανειοδοτήσεων αλλάζοντας ουσιαστικά εκ νέου τοπίο στην αγορά στεγαστικης πίστης.


Έτσι, δεν θα χρηματοδοτούν πάνω από το 70% - 75% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (όταν στο παρελθόν χρηματοδοτούσαν το 100% ή και παραπάνω) και παράλληλα θα διασφαλίζουν επιμελώς ότι η μηνιαία δόση την οποία θα υποχρεούται να καταβάλει ο δανειολήπτης δεν θα ξεπερνά το 40% του καθαρού εισοδήματός του. Και αυτές δεν θα είναι οι μόνες αλλαγές.

πηγήhttp://capital.gr/News.asp?id=1032257
__________________

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More