5 Μαρ 2012

Δύο ευρώ η ψήφος για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!



Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος σχετικά με την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου.
Συγκεκριμένα η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 2 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα προβλέπεται:
Ημέρα εκλογής – Ώρα ψηφοφορίας

Ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής καθορίζεται η Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρες ψηφοφορίας από 09:00 έως 17:00.



Εκλογικά Κέντρα


Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων. Η επιλογή των χώρων των Εκλογικών Κέντρων (ΕΚ) αποτελεί ευθύνη των ΝΕΕ. Σε κάθε ΕΚ, μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από μια κάλπες, αναλόγως των εκτιμήσεων των ΝΕΕ. Ο κατάλογος των ΕΚ και των καλπών υποβάλλονται στην ΚΕΕ και την ΕΚΑΠ για πιστοποίηση. Η χρησιμοποίηση μη πιστοποιημένων ΕΚ ή καλπών δεν επιτρέπεται.


Μητρώα Μελών και Φίλων


Τα Μητρώα Μελών και Φίλων πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου.

Τα Μητρώα ανοίγουν πάλι την Κυριακή 18 Μαρτίου, κατά τις ώρες ψηφοφορίας (09:00 – 17:00) προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι, στα πλαίσια της «ανοιχτής διαδικασίας», όπως ακριβώς έγινε και το 2007.

Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».


Εκλογικοί Κατάλογοι


Τα Μητρώα Μελών και Φίλων, συσχετισμένα με τους Εκλογικούς Καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και τον εθνικό εκλογικό αριθμό, θα αποτελέσουν ανά ΝΕ τη βάση των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα παραδοθούν, μέσω ΝΕΕ, στις ΕΕ των ΕΚ.


Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας


Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί:

(α)  με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π.
(β) με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

Απαραίτητα έγγραφα συμμετοχής στην ψηφοφορία


Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν:

  • οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους,
  • οι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το διαβατήριο, και
  • οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.

Οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής


Όλοι οι ψηφοφόροι, προκειμένου να ψηφίσουν στην εκλογή της 18ης Μαρτίου, θα καταβάλλουν το ποσό των 2 ευρώ σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.


Ενστάσεις


Ενστάσεις κατά των εκλογικών διαδικασιών, την ημέρα της ψηφοφορίας, υποβάλλονται πρωτοβάθμια στην Εφορευτική Επιτροπή του Εκλογικού Κέντρου και δευτεροβάθμια στην Ε.ΚΑ.Π.


Η Ε.ΚΑ.Π., με ειδική αναφορά στην κατευθυντήρια οδηγία και στον κανονισμό ψηφοφορίας, θα εξειδικεύσει  την εφαρμογή των διαδικασιών στις Οργανώσεις του Εξωτερικού (Ελληνισμός της Διασποράς).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More