10 Μαρ 2012

Οι κρυμμένοι «θησαυροί» της Ευρώπης

Δείτε εκπληκτικά μέρη που ίσως να μη γνωρίζατε ως τώρα, αλλά κρύβουν αμέτρητες ομορφιές, στην Ιταλία, την Πολωνία, τη Μάλτα, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες…

Φωτογραφία: http://www.turismo.provincia.lecco.it/
Γραφικά χωριά «σκαρφαλωμένα» σε βουνοπλαγιές, οικισμοί σε όχθες λιμνών και ακτών και όμορφα νησιά, αποτελούν μερικούς από τους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης που περιμένουν να τους επισκεφτούμε. Δείτε εκπληκτικά μέρη που ίσως να μη γνωρίζατε ως τώρα, αλλά κρύβουν αμέτρητες ομορφιές, στην Ιταλία, την Πολωνία, τη Μάλτα, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες…

Varenna, Ιταλία
Η Varenna βρίσκεται στη λίμνη Como της ιταλικής περιφέρειας της Λομβαρδίας ( http://bit.ly/w9pgTx ), περίπου 60 χλμ. βόρεια του Μιλάνου. Είναι ένα γραφικό χωριό σε ένα ακρωτήρι στην ανατολική ακτή της λίμνης και αποτελεί το «μαργαριτάρι» της, όπως λέγεται, καθώς έχει μείνει ανέγγιχτη από τον τουρισμό και διατηρεί τη μεσαιωνική γοητεία της. Με θέα τη λίμνη, η Varenna μοιάζει με ένα πολύχρωμο πίνακα ζωγραφικής, με χρωματιστά σπίτια, κτήρια και λουλούδια κατά μήκος της όχθης της λίμνης, έναν πύργο κάστρου πάνω από τα πανύψηλα πεύκα στο καταπράσινο βουνό που βρίσκεται πίσω της και το κωδωνοστάσιο της εκκλησίας San Giorgio να υψώνεται πάνω από τις στέγες. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.turismo.provincia.lecco.it/ .
Sopot, Πολωνία
Με την προνομιακή τοποθεσία του στον κόλπο του Gdansk ( http://bit.ly/zBSVQi ), το μικρό παραθαλάσσιο χωριό και θέρετρο spa του Sopot ( www.sopot.pl/eGmina/pl ) περιβάλλεται από δασώδεις λόφους και προσφέρει ένα φιλόξενο καταφύγιο από την κουραστική καθημερινότητα. Τα art nouveau αρχοντικά της πόλης και τα ιστορικά πάρκα, παρέχουν ένα πολύχρωμο σκηνικό για μια γραφική βόλτα. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος της μεγαλύτερης ξύλινης προβλήτας στην Ευρώπη -η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη, αθλητικές εκδηλώσεις και τη βάση για τα πλωτά ταξί- και να κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία.
Gozo, Mάλτα
Φωτογραφία: http://www.islandofgozo.org
Βρίσκεται στη μέση της Μεσογείου Θάλασσας και αποτελεί έναν ονειρεμένο προορισμό ( http://bit.ly/ySGklb ). Το Gozo είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα τρία νησιά που σχηματίζουν τη Δημοκρατία της Μάλτας και έχει αρκετές πόλεις, σχεδόν 43 χλμ. ακτογραμμής και όμορφες παραλίες. Είναι γνωστό ως το θρυλικό νησί της Καλυψούς, της νύμφης που ξελόγιασε τον Οδυσσέα και τον κράτησε αιχμάλωτο εδώ για επτά χρόνια. Πολύ πιθανό να «αιχμαλωτίσει» κι εσάς. Περισσότερα στα: www.islandofgozo.org και www.gozo.gov.mt .
Tirol, Aυστρία
Στην καρδιά των Άλπεων, πολύ κοντά στην Ελβετία, την Ιταλία και τη Γερμανία, το Tirol ( http://bit.ly/zuyBMd ) συγκεντρώνει τα βλέμματα των ταξιδιωτών και όχι άδικα. Από το 1918 είναι χωρισμένο σε δυο γεωγραφικά ανεξάρτητα διαμερίσματα, το Νότιο Τιρόλο (που ανήκει στην Ιταλία) και το Kρατίδιο του Τιρόλου στην Αυστρία (Δυτικό και Ανατολικό Τιρόλο). Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα από οργανωμένες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 250 χλμ. πιστών σκι στη μεγαλύτερη συνδεόμενη περιοχή σκι στην Αυστρία. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε το μουσείο που είναι αφιερωμένο στο αλπικό σκι και το χειμερινό θέρετρο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στη χώρα. Περισσότερα στο: www.ausflug.tirol.at/ .
Colmar, Γαλλία
Ως πρωτεύουσα της κεντρικής Αλσατίας ( http://bit.ly/zqxh4t ), η πόλη Colmar ( www.ot-colmar.fr/en )προσφέρει ένα εντυπωσιακό μίγμα γαλλικής κουλτούρας και βαυαρικής αρχιτεκτονικής. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Αν και η ιστορία της είναι πάνω από 1.000 ετών, η πόλη, παραμένει καλά διατηρημένη και τα πολύχρωμα, ξύλινα σπίτια μοιάζουν σα να βγαίνουν από σελίδες παιδικού παραμυθιού. Κάθε χρόνο, το Colmar μετατρέπεται σε φωτεινή χώρα των θαυμάτων την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν κατακλύζεται από τουρίστες.
Νησί Lewis, Σκωτία
Φωτογραφία:http://www.isle-of-lewis.com/
Το νησί Lewis ( www.isle-of-lewis.com ) δεν είναι νησί με την αυστηρή έννοια του όρου, καθώς μοιράζεται τα νότια σύνορά του με το νησί Harris, στο βορειοδυτικό Ηνωμένο Βασίλειο ( http://bit.ly/zYvLNw ). Οι «πέτρες» Callanish είναι ένα γνωστό αρχαίο αξιοθέατο της περιοχής, που περιλαμβάνει ένα μεγάλο κύκλο που έχει δημιουργηθεί από 13 πέτρες που περιβάλλουν ένα νεκρικό θάλαμο στο κέντρο τους και τέσσερις γραμμές από πέτρες που σχηματίζουν το σχήμα του σταυρού. Πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε λίγο μετά το 3.000 π.Χ. και δίνει μερικές πληροφορίες για τη μυθική αρχαία Σκωτία.
Νησιά Lofoten, Nορβηγία
Φωτογραφία: http://www.visitnorway.com
Πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο στη βόρεια Νορβηγία ( http://bit.ly/zmCPfe ), βρίσκεται το Αρχιπέλαγος Lofoten, που αποτελείται από πολλά νησιά, το καθένα με γραφικά ψαροχώρια και όμορφη φύση όπου μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στα νησιά ο ήλιος διαρκεί 24 ώρες την ημέρα (ήλιος του μεσονυκτίου) και το αντίθετο το χειμώνα (πολικές νύχτες). Το φυσικό περιβάλλον είναι ένα ιδανικό φόντο για πεζοπορία, ποδηλασία, surfing, παρατήρηση της άγριας φύσης, αλλά και για να μάθετε την ιστορία των Βίκινγκ. Περισσότερα στο: www.visitnorway.com/en/Where-to-go/North/Lofoten/ .
Levoca, Σλοβακία
Φωτογραφία:http://www.visitslovakia.com
Η Levoca ( http://bit.ly/y8CkRF ) αποτελεί ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1993 και είναι ένα σημαντικό μέρος προσκυνήματος στη Σλοβακία, με τη νεο-γοτθική εκκλησία, Marianska Hora. Αυτή η μεσαιωνική πόλη έχει υποστεί μια ιστορική ανακαίνιση και η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της και τα αρχαία μνημεία της έχουν διατηρηθεί, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας St. James, του Δημαρχείου και άλλων ιστορικών κτηρίων. Περισσότερα στο: http://www.visitslovakia.com/levoca-1/ .
Alicante, Ισπανία
Η πόλη Alicante ( www.alicanteturismo.com ) βρίσκεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής στην περιοχή Costa Blanca ( http://bit.ly/AutnAu ) και είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ισπανίας, με ιστορία που χρονολογείται από περισσότερα από 3.000 χρόνια πριν. Στην παλιά πόλη θα βρείτε τα περισσότερα από τα ιστορικά μνημεία της πόλης, αλλά επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το κάστρο Santa Barbara, ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά φρούρια της Ισπανίας, «σκαρφαλωμένο» ψηλά, πάνω από την πόλη στο βουνό Benacantil.
Mürren, Ελβετία
Φωτογραφία:www.muerren.ch
Η μικρή πόλη Mürren ( www.muerren.ch ), βρίσκεται σε ένα οροπέδιο περισσότερα από 1.500 μέτρα πάνω από την κοιλάδα Lauterbrunnen ( http://bit.ly/xQ0gNb ). Είναι προσβάσιμη μόνο με τελεφερίκ, ή οδοντωτό σιδηρόδρομο και έχει εκπληκτική θέα στις κορυφές των βουνών Eiger, Mönch και Jungfrau. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απασχοληθούν με πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, χειμερινά σπορ, ορειβασία και φυσικά να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής. Επιπλέον, δεδομένου ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, οι επισκέπτες δεν ταλαιπωρούνται από κίνηση στους δρόμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More