5 Μαρ 2012

Στη ΔΟΥ θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών
Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Στην οικεία ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι, να αυξηθούν οι δόσεις ή και να μειωθεί το λεγόμενο «χαράτσι».

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες ο προϊστάμενος κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος- «είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

Δεν θα συμβεί το ίδιο με όσους έχουν τη δυνατότητα, άλλα δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων και για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Την Παρασκευή η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους ακινήτων αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος.
Η διοίκηση της ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι ούτε έχει κοπεί αλλά ούτε και πρόκειται να κοπεί το ρεύμα επειδή δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων, αλλά κόβεται μόνο εάν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί του ρεύματος πάνω από δυο δίμηνα. Επισημαίνει παράλληλα ότι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More