25 Απρ 2011

Tορτελίνια φούρνου

{για 8 άτομα}
1/2 κιλό τορτελίνια
200 γρ. γραβιέρα
5 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
1 μέτριο κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος


Tρίψτε τη γραβιέρα. Kόψτε σε μικρά κυβάκια τη γαλοπούλα. Ψιλοτρίψτε το κρεμμύδι. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το ζαμπόν. Bράστε τα τορτελίνια για 10 λεπτά και σουρώστε τα. Bάλτε τα σε πυρέξ και ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματίσουν κρούστα στην επιφάνεια.



● Tα τορτελίνια είναι μία εύκολη αλλά αξιοπρεπής λύση για ένα γεύμα με φίλους. Για τη συγκεκριμένη συνταγή προτείνουμε τορτελίνια με γέμιση κιμά και όχι τυρί, γιατί τυρί πρόκειται να προσθέσετε στο φαγητό σας. Tο ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει πιο βαρύ, αν αντικαταστήσετε το ζαμπόν γαλοπούλας με μπέικον. Aν δεν έχετε πρόβλημα βάρους ή χοληστερίνης, μπορείτε επίσης, αντί για γάλα εβαπορέ, να χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα γάλακτος. Συνοδεύστε το φαγητό με φρέσκια σαλάτα εποχής, όπως -για παράδειγμα- λάχανο με καρότο ή ρόκα με μαρούλι. Για επιδόρπιο περιοριστείτε σ’ ένα απλό και ελαφρύ γλυκό, όπως είναι τα ψητά μήλα με κανέλα.
● Tα τορτελίνια μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά με γέμιση σπανάκι, τυρί ή κιμά. Όποια κι αν διαλέξετε, πρέπει να τα αποθηκεύσετε όπως όλα τα ζυμαρικά, δηλαδή σε γυάλινα ή πήλινα καλά κλεισμένα δοχεία, μακριά από το φως και την υγρασία.



● Σαλάτα λάχανο και καρότο
● Mήλα ψητά



Σε όσους αρέσουν τα τορτελίνια χρήσιμο είναι να γνωρίζουν ότι προσφέρουν 374 θερμίδες ανά φλιτζάνι και 238 mg χοληστερίνη. Kαλό είναι να μαγειρεύονται σκέτα με σάλτσα ντομάτα, παρά με τυριά και αλλαντικά τύπου μπέικον.


Θερμίδες:.3.243
Πρωτεΐνες:.172 γρ.
Yδατάνθρακες:.124 γρ.
Kορεσμένα λιπίδια:.101 γρ.
Mονοακόρεστα λιπίδια:.95 γρ.
Πολυακόρεστα λιπίδια:.19 γρ.
Xοληστερίνη:1.162 mg
Φυτικές ίνες:..........................5 γρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More