15 Φεβ 2011

Σούπα με ποικιλία μανιταριών

Για 4-6 μερίδες
 
ΥΛΙΚΑ
* 250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
* 250 γρ. πορτομπέλο (1-2 μεγάλα)
* 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (κανθαρέλες, βασιλομανίταρα)
* 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
* 2 πράσα ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος μόνο)
* 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
* 1 σφηνάκι μπράντι
* 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
* 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
* 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
* 3-4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
* 1/4 του φλιτζανιού γάλα
* 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
* ελαιόλαδο
* αλάτι
* πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε τα τουλάχιστον για μία ώρα για να μαλακώσουν. Βγάλτε τα από το νερό και ψιλοκόψτε τα. Περάστε το νερό στο οποίο μούσκεψαν από ένα λεπτό σουρωτήρι ή φίλτρο του καφέ και κρατήστε το για το μαγείρεμα. Σκουπίστε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουτ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα, τα φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια και τα πορτομπέλο. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα και μετά ρίξτε τα στραγγισμένα (αποξηραμμένα) μανιτάρια και το μπράντι. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε στην κατσαρόλα την πατάτα, το ζωμό και το νερό των μανιταριών. Αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Ανακατέψτε το γάλα με το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ρίξτε το μείγμα στη σούπα. Ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να πάρει μία βράση. Βάλτε σε κάθε πιάτο λίγη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο άνηθο, σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More