17 Φεβ 2011

Άρον άρον, όπισθεν για τους ημιυπαίθριους, μετά την κατακραυγή


Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα των ημιυπαίθριων μετά τις αντιδράσεις για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο να ανακαλέσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση. Τόσο η κοινοποίηση όσο και η ανάκληση της επίμαχης εγκυκλίου έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους της κυβέρνησης.
Η εγκύκλιος του υπουργίου Εσωτερικών επέτρεπε  στις δημοτικές αρχές να επιβάλλουν, ακόμη και αναδρομικά, δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας, καθώς και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), αφήνοντας στην ουσία ανυπεράσπιστους τουλάχιστον 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει έως τώρα δηλώσεις.
Με την εγκύκλιο ενθαρρύνονταν οι δήμοι να απευθυνθούν στις πολεοδομίες, που πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, να κάνουν αντιπαραβολή με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν με πρόστιμα όσους έχουν αποκρύψει τετραγωνικά από το ακίνητό τους.

«Ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου», διευκρίνιζαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφήνοντας όμως έτσι τους ιδιοκτήτες να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα με τους δημάρχους, που αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους στα πλαίσια του "Καλλικράτη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More