25 Οκτ 2010

Την ανάπτυξη ένοπλης ευρωπαϊκής ειδικής δύναμης στα σύνορα ζήτησε η Ελληνική κυβέρνηση!


Την άμεση ανάπτυξη της ένοπλης ειδικής δύναμης ταχείας επέμβασης του Frontex στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας ζήτησε από την ΕΕ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με επιστολή του προς τη βελγίδα Πρόεδρο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Annemie Turtelboom καθώς και προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom.


Συγκεκριμένα ζητεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.


O υπουργός, στις επιστολές του, αναφέρει ότι καθημερινά στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της

Ελλάδας με την Τουρκία παρατηρείται μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως τονίζει, η αυξανόμενη πίεση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά σύνορα αποτελεί ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί αντίστοιχα ευρωπαϊκή λύση στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης,κυριολεκτικά κοντεύιε να πνίξει την χώρα απόλοες τις απόψεις: Ασφάλειας, δημογραφικού, σπατάλης πόρων κλπ.


Η ειδική δύναμη τoυ FRONTEX μπορεί να προσφέρει αρκετά στην μείωση του κύματος λαθραίων μεταναστών, αλλά δεν είναι η λύση,καθώς από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπάρχει ουσιαστικά κρατική βοήθεια και ενίσχυση του κύματος αυτού.


Ειδικά η κατάσταση στον Έβρο πάει να ξεφύγει καθώς λ΄γω της άρσης των ναρκοπεδίων (συνθήκη της Οττάβα) ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει αφύλακτες σε ότι αφορα την είσοδο μικρών ομάδων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1500 άτομα περνάνε κάθε εβδομάδα το ποτάμι προς τα δυτικά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/ind...080&Itemid=139

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More