26 Οκτ 2010

Γ. Παπανδρέου: Θα πάμε σε πρόωρες βουλευτικές εάν δεν πάμε καλά στις 7 Νοεμβρίου

ΡΕ ΜΑΣ AΠΕΙΛEI ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ! ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ!

- Δεν έχουμε φύγει ακόμα από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός
- Μόνο μέτρα κατά της διαφθοράς και όχι μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων
- Το Newsit μεταδίδει ζωντανά τη διακαναλική
- Σχολιαστές θα αναλύσουν αμέσως μετά όσα θα ειπωθούν από τον Γ. Παπανδρέου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διακαναλική Συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σε μία φλύαρη και μακροσκελή εισαγωγή του, έδωσε χαρακτήρα εθνικών εκλογών από την πρώτη στιγμή στις εκλογές που έρχονται στις 7 Νοεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπανδρέου στην ερώτηση της κας Τρέμη δήλωσε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν πάει καλά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τότε ναι θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Όπως είπε, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και δεν μπορεί η κυβέρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, τότε η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες είναι μονόδρομος.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά:: Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ότι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού.

Ο κ. Παπανδρέου ερωτήθη ξεκάθαρα από την κα Χούκλη εάν σε περίπτωση που χάσουν τις εκλογές, γιατί αυτό σημαίνει χρεωκοπία της χώρας και τι είδους μήνυμα στέλνει με τέτοιες δηλώσεις στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό ο κ. Παπανδρέου στην ουσία δεν απάντησε, αλλά αρκέστηκε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για μαγικές λύσεις. Ακόμα και στην επανάληψη της ερώτησης για το πόσο υπεύθυνο είναι ένα τέτοιο δίλημμα, ο κ. Παπανδρέου και πάλι δεν απάντησε στην ουσία και επανήλθε λέγοντας πως η κυβέρνησή του έχει σχέδιο και με βάση αυτό σώθηκε η χώρα από την χρεωκοπία.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα πλήξουν τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, όπως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και δεσμεύτηκε ότι κάθε φορά που θα μπορούν να δίνουν ότι μπορούν, όπως στην περίπτωση των χαμηλοσυνταξιούχων, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση του κ. Λιάτσου γιατί δίνει ο πρωθυπουργός τόσο δραματικούς τόνους στις εκλογές και εάν κρύβεται κάτι πίσω από αυτό, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι παίζονται παιχνίδια από την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό είναι το μόνο που κρύβεται, αλλά στην ουσία δεν απάντησε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου από τον Star για το εάν πρέπει να πιστέψουμε εκείνον που λέει ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα ή τον κ. Ρεν που δηλώνει ότι θα ληφθούν απαραιτήτως νέα μέτρα, δήλωσε ότι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι να μην ληφθούν άλλα μέτρα για μισθούς ή συντάξεις αλλά μόνο μέτρα που θα πατάξουν τη διαφθορά.

Ερωτώμενος ο κ. Παπανδρέου από τον κ. Κωνσταντάτο για την δήλωσή του προεκλογικά ότι υπάρχουν λεφτά, δήλωσε ότι σπατάλες ακόμα και τώρα γίνονται και γίνεται μεγάλος αγώνας για να περικοπεί αυτή η σπατάλη. Αλλά όπως είπε επανέλαβε ότι υπάρχουν λεφτά εάν γίνουν βέβαια όλες οι απαιτούμενες αλλαγές, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να αποτραπούν οι αδιαφανείς καταστάσεις.

Ο κ. Σρόιτερ έκανε μία αναφορά σε ευρωπαίους ηγέτες που έχουν χάσει τις περιφερειακές εκλογές και έχουν έρθει αντιμέτωποι με κρίσεις, τον ρώτησε ότι δεν βλέπει δίλημμα ούτε αδιέξοδο για να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Σε αυτή την ερώτηση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι μπροστά σε μία πιθανή χρεωκοπία, αποκαλύπτωντας στην ουσία ότι ο κίνδυνος της χρεωκοπίας ακόμα υπάρχει και μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.


Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες που πόνεσαν και τον ίδιο και φυσικά τους πολίτες, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, ώστε όπως ισχυρίστηκε να μπορεί πλέον ο ελληνικός λαός να βλέπει φως στο τούνελ, να υπάρχει εμπιστοσύνη του κόσμου στην Ελλάδα και να υπάρχουν και νέες επενδύσεις. Από την αρχή, ο κ. Παπανδρέου στην εισαγωγή του έθεσε το δίλημμα πως εάν δεν συνεχιστούν όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα θα γυρίσει πίσω η Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε προσκλητήριο ευθύνης σε όλους τους πολίτες έτσι ώστε να βοηθήσουν να μην πάνε,όπως είπε στράφι οι θυσίες των πολιτών. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ο συναγερμός ακόμα δεν έχει λήξει και απαιτείται ακόμα σοβαρότητα για τους δύο στόχους που είναι η εθνική αναμόρφωση και η σωτηρία της χώρας.

Έστειλε μήνυμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και προς το εξωτερικό ότι το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More