9 Οκτ 2010

Αργεντινή-ΔΝΤ. "Παντελώς αναποτελεσματικό είναι το ΔΝΤ"...

Αργεντινή-ΔΝΤ. "Παντελώς αναποτελεσματικό είναι το ΔΝΤ", υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής.

Ο Εκτορ Τίμερμαν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, κατήγγειλε σήμερα την "αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα" του ΔΝΤ, "αποκλείοντας, μελλοντικά, την οποιαδήποτε συνεργασία του Μπουένος Αϊρες με το ΔΝΤ".
"Τούτο (ο αποκλεισμός συνεργασίας) θα ισχύει εφόσον δεν μεταρρυθμίζεται το ΔΝΤ, αφού ούτε καν την οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει", τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής.
Ο αξιωματούχος επανέλαβε την πρόθεση του Μπουένος Αϊρες να αποπληρώσει το εθνικό χρέος προς τη "Λέσχη του Παρισιού" που συνδιευθύνεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και ευρωπαϊκά κράτη.
Το χρέος αυτό συμποσούται στα 7,5 δισ.δολάρια.
Και πάλι αποκλείστηκε, ρητά, η οποιαδήποτε μεσολάβηση του ΔΝΤ.
Ο κ. Τίμερμαν απαντούσε στην προτροπή του ΔΝΤ, "να εποπτεύει στα δημόσια οικονομικά του Μπουένος Αϊρες, ανά πενταετία", την ώρα που η Αργεντινή είναι η μοναδική χώρα του G20, που "αποκηρύσσει" το ΔΝΤ γενικώς και εν πάσει περιπτώσει το θεωρεί υπεύθυνο για την κοινωνική αναταραχή της διετίας 2001,2002.
Ας σημειωθεί πάντως ότι η "Λέσχη του Παρισιού" αρνείται να έλθει σε συμφωνία με το Μπουένος Αϊρες, "εάν αυτή δεν εποπτευτεί από το ΔΝΤ".

Στον αργεντίνικο προϋπολογισμό του 2011, όπως δημοσιοποιήθηκε ήδη, ούτε καν μία μνεία του χρέους της χώρας προς τη "Λέσχη του Παρισιού" υπάρχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More