12 Αυγ 2020

«Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος να προετοιμάσει η κυβέρνηση το διαλυμένο ΕΣΥ, αλλά δεν υπήρξε πολιτική βούληση»

Με ένα μήνυμα που απευθύνεται προς τους πολίτες των Χανίων η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων επισημαίνει ότι πέρασαν 5 μήνες και η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευθεί τον χρόνο που της δόθηκε για να ενδυναμώσει το διαλυμένο ΕΣΥ, διότι απουσιάζει η πολιτική βούληση.
Διαβάστε τι αναφέρει γενικά για την κατάσταση στο σύστημα υγεία και ειδικά για τις συνθήκες που επικρατούν στα Χανιά:
Αγαπητοί συμπολίτες μας,
Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μόρια
με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και προτεραιότητα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΕΓΕΣΥΧ νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει για τον υπαρκτό κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19 στο νομό μας. Η νόσος είναι εδώ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιπλοκές της μπορεί να είναι απρόβλεπτες στον κάθε ένα από εμάς και το περιβάλλον του.Τα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά και οφείλουμε να τα τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις.Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε όπως διαφημιζότανστις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας.
Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5000, το υπουργείο υγείας 4 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως!
Ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1200…έγιναν 720. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων προς ώρας δε λειτουργεί καμία!
Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις-μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού το οποίο μετουσιώθηκε σε «εμβόλιο».
Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε πολιτική βούληση.
Κάνουμε έκκληση για δεύτερη φορά να μην προσέρχεστε στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο. Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο.Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων θα δώσουν τη μάχη τους όπως πάντα, μια μάχη που για να μη γίνει άνιση χρειάζεται τη συμμέτοχη όλων μας.
Πηγή: AgonasKritis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More