12 Σεπ 2016

Milo Manara και η ερωτική ιστορία της ανθρωπότητας

manara-viso2-lo-100x50
71 χρόνια ερωτισμός

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1945, γεννιέται στην πόλη Luson του Νότιου Τιρόλου ο Μίλο (Maurilio) Μανάρα, ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους στον κόσμο.
Παγκόσμια φημισμένος ιδιαίτερα για τον ερωτισμό των έργων του, αφού σπουδάζει αρχιτεκτονική και ζωγραφική, ξεκινάει να ασχολείται με το ερωτικό κόμικς το 1969.  Γρήγορα ξεχωρίζει για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του. Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, έχει συνεργαστεί όμως και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ, ο θρυλικός δημιουργός του λιγομίλητου καπετάνιου Κόρτο Μαλτέζε.
Σε μια από τις κορυφαίες του δουλειές, ο Μανάρα, παρουσιάζει την ιστορία της ανθρωπότητας ανά τους αιώνες μέσα από το αισθησιακό του πρίσμα που καθορίζει ολόκληρο το έργο του.
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλα γίνονται για το σεξ και την εξουσία με χρήση βίας, όπλων και αθέμιτων μέσων. Κυριαρχεί η επιθυμία της κατάκτησης σε κάθε επίπεδο και σε αυτό μετέχουν όλοι.
«Σεξ, πόλεμος για να κερδίσουν σεξ, περισσότεροι πόλεμοι για να κερδίσουν πλούτη, ώστε να έχουν περισσότερο σεξ» λέει ο Milo Manara και αποτυπώνει τη «θεωρία» του στα ερωτικά του σκίτσα.
milo1 h2 h3 h4 h5 h6 h7 h8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More