13 Σεπ 2016

Ενημέρωση ΕΛΓΑ προς ασφαλισμένους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

Ενημέρωση ΕΛΓΑ προς ασφαλισμένους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα
Τις τελευταίες ημέρες έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και αγροτικές εγκαταστάσεις κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Επίσης, εκτεταμένη πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει δασικές και καλλιεργούμενες εκτάσεις στη Θάσο.
Ο ΕΛ.Γ.Α. ενημερώνει τους γεωργούς, μελισσοτρόφους και κτηνοτρόφους, των οποίων οι εκμεταλλεύσεις έχουν υποστεί ζημιές, να έρθουν σε άμεση  επικοινωνία με τους Ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. στον Δήμο, που βρίσκεται η πληγείσα εκμετάλλευση, προκειμένου να επισπευτεί το έργο των εκτιμήσεων και ιδιαίτερα των περιπτώσεων που χρήζουν άμεσης εκτίμησης. Παρακαλούνται, επίσης, όπως με την υποβολή των δηλώσεων ζημιάς να προσκομίζουν τη Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής 2016, μελισσοκομικό βιβλιάριο, μητρώο κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και όποιο άλλο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο για την εκμετάλλευση.
Σημειώνουμε πως σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν ζημιές σε πάγιες γεωργικές εγκαταστάσεις (αποθήκες, στάβλοι, θερμοκήπια, κλπ), αποθηκευμένα προϊόντα και φυτικό κεφάλαιο, αυτές εντάσσονται, υπό προϋποθέσεις, σε Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων. Για τις ζημιές αυτές οι παραγωγοί θα πρέπει να  υποβάλουν στους Ανταποκριτές ΕΛΓΑ, Αρχικές Αιτήσεις, επισυνάπτοντας την Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής 2016 ή ασφαλιστήριο συμβόλαιο οποιασδήποτε ασφαλιστικής εταιρείας.
Τέλος, τονίζουμε, πως παρ’ όλες τις αντικειμενικές, σε πολλές περιπτώσεις, δυσκολίες πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές, το σύνολο του γεωτεχνικού προσωπικού του ΕΛ.Γ.Α. βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών, διενεργώντας επισημάνσεις και εκτιμήσεις των ζημιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More