10 Φεβ 2015

Η Ευρώπη ραγίζει: στροφή Γαλλίας προς τον Πούτιν, η Κύπρος προσφέρει στρατιωτική βάση στην Μόσχα

Πολύ σημαντικές εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο συμβαίνουν σήμερα στην Ευρώπη. Γαλλία, Γερμανία και Κύπρος με μπαράζ δηλώσεων αλλάζουν στάση απέναντι στο Ουκρανικό ζήτημα.
Ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών Στάινμαγιερ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να συμμετέχει στον περαιτέρω εξοπλισμό της Ουκρανίας και τόνισε χαρακτηριστικά: “Θα το πω ξεκάθαρα. Το να προμηθεύεις όπλα την Ουκρανία δεν αποδείχτηκε μόνο επικίνδυνο, αλλά και αντιπαραγωγικό”.

Όμως, ακόμα πιο ισχυρό ήταν το χτύπημα από την Γαλλία. Η ξεκάθαρη στροφή της Γαλλίας προς τα συμφέροντα της Ρωσίας δεν εκδηλώθηκε μόνο μέσω του Προέδρου Ολάντ που ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και από τον πρώην Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος σε ομιλία του έκανε λόγο για: “κοινό πολιτισμό με την Ρωσία” και τόνισε ότι “τα συμφέροντα των ΗΠΑ με την Ρωσία δεν είναι τα ίδια με αυτά της Ευρώπης με την Ρωσία. Δεν επιθυμούμε αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου”, ενώ τέλος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για την Κριμέα, λέγοντας: “Η Κριμέα επέλεξε την Ρωσία και δεν μπορούμε  να την κατηγορήσουμε γι’ αυτό”.
Από την μεριά της, η Κύπρος είναι έτοιμη να υπογράψει στρατιωτική συμφωνία με την Ρωσία στις 25 Φεβρουαρίου, προσφέροντας το έδαφός της για στρατιωτική χρήση
πηγή – νόστιμο ήμαρ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More