26 Φεβ 2014

Ελλάς Ελλήνων Ευρωπαίων

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 54% των Ελλήνων έχουν αρνητική εικόνα για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι πολύ επιφυλακτικοί και απέναντι στο θεσμό του Champions League που έχει αντιγράψει την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κλέβει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, το 100% των Ελλήνων έχουν εξαιρετική εικόνα για τον εαυτό τους αφού, ως γνωστόν, οι Έλληνες είναι γεννημένοι για μεγάλα πράγματα αλλά οι Εβραίοι και η Νέα Τάξη Πραγμάτων τους πολεμάνε ανελέητα και δεν τους αφήνουν να γίνουν μπόμπολες και βαρδινογιάννηδες.
Βέβαια, μπορεί οι Έλληνες να μην εμπιστεύνται καθόλου την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά συνεχίζουν να εμπιστεύονται πολύ το ευρώ, οπότε συμπεραίνουμε ότι οι Έλληνες είναι εντελώς για τα πανηγύρια και χρειάζονται επειγόντως ψυχανάλυση.
Την ίδια άποψη με τους Έλληνες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμερίζονται και οι Κύπριοι που είναι αδέρφια μας αλλά αυτό το θυμόμαστε μόνο κάθε Μάιο όταν μας δίνουν το 12άρι στη Eurovision, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο τους έχουμε γραμμένους στα αρχίδια μας και φωνάζουμε “να καεί να καεί το μπουρδέλο το νησί να το πάρουνε οι Τούρκοι και να πάει να γαμηθεί”, γιατί πολύ μας τα ‘χουν πρήξει κι αυτοί με το κυπριακό 40 χρόνια τώρα. Έτσι κι αλλιώς, τώρα είμαστε όλοι Γερμανοί.
Αναλυτικότερα, 7 στους 10 Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά μάλλον εννοούν το δικό τους μέλλον, αφού μέχρι πριν από κάτι χρόνια που τα λεφτά από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις πέφταν βροχή δε θυμάμαι κανέναν Έλληνα να ανησυχεί για το μέλλον της Ευρώπης. Τότε ήταν όλα τέλεια.
Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον, αλλά ούτε παρελθόν, ούτε παρόν, αφού αν μετά από μισό αιώνα συνεχίζουμε να αναζητούμε τις χαμένες ευρωπαϊκές αξίες και το ανεκπλήρωτο όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τότε μάλλον σε λάθος μέρος ψάχνουμε.
Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε κάτω από τα συντρίμμια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτά που βιαστήκαμε να εξαφανίσουμε. Κάπου εκεί είναι θαμμένα.
Το Ευρωβαρόμετρο αναφέρει ότι το 75% των Ελλήνων δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες αλλά ούτε πολίτες γενικότερα, ενώ το υπόλοιπο 25% ισχυρίζονται ότι πάνω που πήγαν να αισθανθούν λίγο Ευρωπαίοι, τους πήραν τα ευρώ από την τσέπη, οπότε τώρα αισθάνονται εντελώς μαλάκες.
Τεράστια δυσαρέσκεια εκφράζει και το 98% των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ το υπόλοιπο 2% είναι ο Σαμαράς με τη συμμορία του.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες εκτιμούν πολύ το γεγονός της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, όπως και να το κάνεις, το 1960 που έφευγαν οι φίλοι και οι συγγενείς τους μετανάστες για τη Γερμανία δεν ήταν πολύ εύκολο να πάνε να τους δουν, ενώ τώρα μπορεί να ντρέπονται που τα παιδιά τους μετά από χρόνια σπουδών και 12 πτυχία το καθένα κατάντησαν να πλένουν πιάτα σε ταβέρνες του Βερολίνου αλλά τουλάχιστον μπορούν να πηγαίνουν ελευθερα να τα βλέπουν μια φορά το χρόνο και να κάνουν μαζί τους ονειρεμένα Χριστούγεννα.
Το Ευρωβαρόμετρο καταλήγει ότι 8 στους 10 Έλληνες κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λιτότητα που πλήττει την Ευρώπη αλλά δεν είναι να παίρνεις τους Έλληνες και πολύ στα σοβαρά, αφού, αφενός δεν ξέρουν τί τους γίνεται, αφετέρου είναι αρνητικοί απέναντι σε όλα και νομίζουν ότι θα τα έκαναν καλύτερα αλλά συνεχίζουν να ψηφίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο, γιατί είναι εντελώς ραγιάδες και δε μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους με τίποτα.
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Το Ευρωβαρόμετρο λέει επίσης ότι οι Έλληνες θεωρούν πως τα συμφέροντά τους δεν εκπροσωπούνται καλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε θα ψηφίσουν Αλέξη Τσίπρα που θα σκίσει το μνημόνιο μπροστά στα μούτρα της Μέρκελ, αν και το μόνο συμφέρον που έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να πέσει μια πυρηνική βόμβα και να την εξαφανίσει από το χάρτη για να γλιτώσουμε μια και καλή από αυτήν την φαρσοκωμωδία.)
RAMNOUSIA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More