19 Δεκ 2013

Το χριστουγεννιάτικο δράμα των ισχυρών

Χρονιάρες μέρες φτάνουν. Οι διαφημίσεις για τα χριστουγεννιάτικα προϊόντα που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να αγοράσουν, με φέρνουν πιο κοντά στους συνανθρώπους μας.
Σκέφτομαι τους κυβερνώντες, νυν και πρώην, τα πνεύματα των μνημονίων που πέρασαν και που θα ρθουν και ξεπερνάω την ψυχική μου σκρουτζιά.
Πόσο σκληρά τους έχει χτυπήσει η κρίση αναλογίζομαι με δάκρυα στις φράντζες καθώς για να τους συμμεριστώ πρέπει να βλέπω τα πράγματα ανάποδα, όπως βλέπει η κορυφή μιας ανάποδης πυραμίδας τη βάση της.
Πόσες αναποδιές τους βρήκανε, πόσα τραβήξαν οι ήρωες της εξουσίας για να μπορούμε να απολαμβάνουμε ελεύθερα, χωρίς φόβο και πάθος το επίπεδο ζωής που έχουμε σήμερα.
Σκέφτομαι  τη φουκαριάρα τη μάνα του Στουρνάρα και πόσα πέρασε για να μας σώσει το καμάρι της.
Σκέφτομαι τους καημένους βουλευτές της ΝΔ που ξεπαγιάζουν στα μαρμαρένια αλώνια της Βουλής που θέρμανση δεν έχει γιατί την έκοψε η ΔΕΗ. ΔΕΗσου, Δεηθείτε καλοί μου συμπολίτες να τους φέρει ο Αι Βασίλης λίγο ρεύμα.
Σκέφτομαι τα παιδιά του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού ανάπτυξης Σιούφα που το γραφείο τους κάηκε από τη λάμπα κηροζίνης καθώς οι μπαταχτσήδες αρνούνται τις εκκλήσεις αγωνίας των παιδιών να πληρώσουν καμιά δόση κόκκινου δανείου, κόκκινου όσο η στολή του ΑΙ Βασίλη.
Σκέφτομαι το εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που κάηκε από μαγκάλι.
Σκέφτομαι τον βουλευτή της ΝΔ Τζαμτζή που κάνει το σκατό του παξιμάδι για να μην πεθάνει από ασιτία. Όχι ότι τον νοιάζει αν θα ζήσει ή αν θα πεθάνει. Μα αν πεθάνει πως θα μας υπηρετεί εμάς τους αχάριστους;
Φάτε σκατά να γίνετε καλά λοιπόν.
Σκέφτομαι τον καημένο τον πρώην υπουργό συγκοινωνιών και ιεροκήρυκα του ΚΟΚ Μιχάλη Λιάπη που τον χτύπησε ως συνταξιούχο η κρίση και έπρεπε με τα τελευταία του ευρώ να αγοράσει μια πλαστή πινακίδα από ζάμπλουτο πλανόδιο αφρικανό για να κυκλοφορήσει τ’ αμάξι του, να γεμίσει η μπαταρία του και να μπορεί να δουλέψει με την μπαταρία του αμαξιού η γεννήτρια του σπιτιού του. Και αυτού του το κόψαν το ρεύμα.
 Κοκ, κόκκινα δάνεια, κοκκινοσιουφίτσες και κόκκινος Αι Βασίλης που φέτος μοιράζει απλόχερα το αίμα των φορολογουμένων στους τραπεζίτες.
Αλλά ας πάμε στο Σύριζα του κάποτε ήμασταν κόκκινοι που όσο περνάει ο καιρός και οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη βλακεία τους, γεμίζει όλο και περισσότερους πράσινους κόκκους, να γίνει καλό απορρυπαντικό να ξεπλύνει όλα τα κρίματα της μεταπολίτευσης.
Χρυσά Χριστούγεννα θα κάνει φέτος ο μέχρι και σχετικά πρόσφατα ΠΑΣΟΚΟΣ, πρώην πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των τραπεζικών υπαλλήλων Δημήτρης Τσουκαλάς. Στο τσουκάλι του μπορεί να βάλει ότι θέλει με το ένα εκατομμύριο ευρώ που του δωσε το ασφαλιστικό πρόγραμμα του πρώην εργοδότη του, της ολλανδικής τράπεζας ABN AMRO.
Τίποτε το παράνομο. Ο Τσουκαλάς δεν υπεξαίρεσε λεφτά, δεν ήταν λεφτά μίζας, δεν ήταν λεφτά δημοσίου. Αλλά το νόμιμο δεν είναι και ηθικό: Αν αναρωτιέστε για ποιο σκατά λόγο ο μισός και βάλε πλανήτης πληρώνει με το βιός του τα γαμησιάτικα των ιδιωτικών τραπεζών ξανασκεφτείτε το νούμερο 1 ακολουθούμενο από 6 μηδενικά, πολλαπλασιάστε το επί των αριθμό των εργαζομένων της ABN AMRO, βάλτε αυξομειώσεις σκεφτόμενοι το αν ένας υπάλληλος της τράπεζας στην Ελλάδα αποχωρεί με ένα μύριο στην τσέπη με τι ποσά θα έπρεπε να αποχωρούν τα στελέχη και θα σας βγει ένα ποσό κοντά στο ΑΕΠ μιας χώρας. Αν βάλετε όλες τις τράπεζες μαζί, ε τότε γάμησε τα. Τι παίρνεις; Μια παγκόσμια οικονομική κρίση.
Με αποζημίωση golden Boy, και συνδικαλίσταρος και ΠΑΣΟΚΟΣ και τώρα προβεβλημένο στέλεχος του Σύριζα που υποτιθέμενα θα τα βάλει με την τραπεζοκρατία, ο Τσουκαλάς είναι και με το θεό και με το Μαμωνά.  
Να το ξανατονίσουμε: ο τύπος δεν έκανε τίποτε παράνομο, ούτε καν παράτυπο. Απλά το σύστημα είναι έτσι. Καλό θα είναι λοιπόν να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα και να δίνει συμβουλές για το με ποιες μεθοδεύσεις οι τράπεζες απέκτησαν τόσο ατάσθαλο χρήμα που μπορούν να αποζημιώνουν υπαλλήλους τους με ένα μύριο. Να μας μυήσει στα μυστικά του συστήματος που έχει φέρει τον πλανήτη στην επιφάνεια μιας τεράστιας φούσκας έτοιμης να σκάσει η οποία πρέπει να αποκτήσει δέρμα από το δέρμα των εργαζομένων όλου του πλανήτη για να αντέξει λίγο περισσότερο.
Και δεν είναι ο μόνος στο Σύριζα που είναι και με το θεό και με το Μαμωνά.
Οι ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι και εν μέρει υπεύθυνοι του οικονομικού του σχεδιασμού Τσακαλώτος και Σταθάκης φέρεται να έχουν επενδύσει μισό μύριο έκαστος σε Hedge Funds όπως αυτά της JP Morgan και της Blackrock.
Ούτε παράνομο ούτε παράτυπο είναι. Μάλιστα είναι έξυπνο τα λεφτά σου να τα κλωσάν τα λυσσασμένα σκυλιά της παγκόσμιας ελίτ του πλούτου.
Απλά υπάρχει ένα θεματάκι: είναι και οι δυό τους υπεύθυνοι του οικονομικού σχεδιασμού του Σύριζα: αν σε προσωπικό επίπεδο δεν βρίσκουν να κάνουν κάτι ποιο παραγωγικό με τα λεφτά τους από το να τα επενδύουν στους πραιτοριανούς του καζινοκαπιταλισμού, πως θα το κάνουν σε εθνικό επίπεδο;
Αυτό μου θυμίζει ανατριχιαστικά τη δήλωση της Παπαρήγα για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη. Ε τι να κάνουμε. Σε καπιταλιστικό σύμπαν ζούμε.
Ο ίδιος ο Σταθάκης δήλωνε ορθότατα «Πρέπει να βρεθούν αυτά τα 9 δις , είπε και πρόσθεσε ότι σχεδόν κανένας δεν δηλώνει πάνω από 70.000 ευρώ εισόδημα και ότι μόνο και μόνο αν φορολογούσαμε 200.000 πλούσιους με 20.000 ευρώ θα βρισκόντουσαν τα 4 δις ευρώ.»
Και για δεν δίνετε το καλό παράδειγμα ρε παιδιά; Εσείς οι δύο και ο Τσουκαλάς μαζί μπορείτε από μόνοι σας να ασκήσετε κοινωνική πολιτική σε κλίμακα μικροκοινοτήτων χρηματοδοτώντας βασικές ανάγκες τους με ένα μικρό ποσοστό των κεφαλαίων σας. Αλλά ξέχασα: Δεν είστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας παρά μόνο όταν ωφελείστε από αυτή.
Οι κύριοι Τσακαλώτος και Σταθάκης πρέπει να αποσύρουν ΤΩΡΑ τα κεφάλαια τους από τα Hedge Funds. Ξεχνούν ότι η Blackrock πλουτίζει από την ίδια την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση για να αξιολογεί τις τράπεζες με λεφτά που της δίνουν οι Τροϊκανοί  από τα λεφτά που υφαρπάζουν από τους φορολογούμενους με την αμέριστη συνδρομή των τοπικών κυβερνήσεων. Πλάκα μου κάνετε;
Και ο άλλος πρώην Πασόκος. Ο εργατολόγος που συκοφαντήθηκε για φοροδιαφυγή ύψους ενός μυρίου και αυτός. Νόμιμος και αυτός. Συκοφαντία η κατηγορία. Και δεν το λέω ειρωνικά. Αλλά η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται αλλού: Το δικηγορικό του γραφείο έκοψε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ενός μυρίου σε πελάτη του το 1999. Ποιος ήταν αυτός ο πελάτης; Τέτοιες αμοιβές μόνο εταιρίες σαν τη Blackrock, τη Goldman Sachs και τη JP Morgan πληρώνουν σε δικηγορικά γραφεία….
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Η διεθνής πλουτοκρατία, ο καζινοκαπιταλισμός, η κλεπτοκρατία τον έχουν κηρύξει εδώ και καιρό στους φορολογούμενους σε πολλές δυτικές  χώρες.
Ο θάνατος μας τα κέρδη τους.
Δεν λέμε να κριθεί παράνομος ο πλούτος. Βρισκόμαστε όμως μέσα σε μια άνιση μάχη των κοινωνιών απέναντι σε τοξικές και κοινωνιοκτόνες πρακτικές του καζινοκαπιταλισμού που πρέπει να καταργηθούν.  Και σε αυτές τις πρακτικές συμμετείχαν και οι τρεις (αν όχι 4) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας το καταλάβουν τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι σχολική εκδρομή. Αν είναι, σε αυτή την εκδρομή του τρόμου πολλές κοινωνίες έχουν ήδη δοκιμάσει το ρούφηγμα του δράκουλα, έχουν περάσει από του χάρου τα δόντια, περάσαν από το στόμα του λύκου και τώρα περνάν από την τσουλήθρα του οισοφάγου του φαταούλα για να χωνευτούν στο στομάχι του Λεβιάθαν.
Δεν γίνεται ρε παιδιά να έχετε τα λεφτά σας σε χώρες που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην χώρα σας. Γιατί η Jp Morgan, η Black Rock, η Goldman Sachs και πόλεμο έχουν κηρύξει στις χώρες και τις λεηλατούν και οικονομικά μεγέθη χωρών έχουν και είναι και υπεράνω του δικαίου.
Τέτοια πράγματα τα κάναν μονάχα οι Bush όταν οι ΗΠΑ πολεμούσαν τους Ναζί και αυτοί κάναν μπίζνες μαζί τους. Και κοιτάξτε που καταντήσαν: Γίναν προεδρική δυναστεία στις ΗΠΑ.
Λοιπόν, εδώ και καιρό το σύστημα εξουσίας δοκιμάζει το ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το περίεργο, καινούριο φρούτο:  κάνει πως το φτύνει αλλά στην ουσία θέλει να το δαγκώσει ή αν δεν μπορεί αυτό να το καταπιεί ολόκληρο και να το χωνέψει στην αδηφάγα μπάκα του.
Προσέξτε. Γιατί ότι τρώει ένα σύστημα μετά το χέζει. Και αν γίνετε σκατά του συστήματος, μπορεί να σας φάει ακόμη και ο Τζαμτζής ο οποίος κάνει το και σκατό του παξιμάδι.
Ιδιαίτερα προς τον Τσακαλώτο στον οποίο τρέφω συμπάθεια γιατί είναι μυαλό διαλεκτικό, ένα πράγμα έχω να του πω: Ρίξε μαύρη πέτρα στην BlackRock αν δε θες οι ψηφοφόροι να ρίξουν μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ και στην τελευταία ελπίδα τους εντός της αστικής δημοκρατίας.
Γιατί μετά, οι Έλληνες θα πάνε να πάρουν το αίμα τους πίσω. Και αν το πάρουν από μόνοι τους πάλι καλά. Αλλά μπορεί να τα φέρει έτσι ο καιρός τα πράγματα που μαζί με αίμα να θέλουν και τιμή και χρυσή αυγή. Και αν τότε γράψω για το πώς τα Χρυσά Αγόρια του Σύριζα συνέβαλλαν στην ολική απαξίωση της πολιτικής που οδήγησε στη φασιστική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής να δούμε τι θα λέτε τότε. Όσοι από σας δε θα το παίζετε εκ του ασφαλούς αυτοεξόριστοι.
Οι εφιάλτες είναι ζωντανοί. Ξυπνήστε λοιπόν από τον γαμημένο λήθαργο σας και κάνετε αυτό που πρέπει. Σταματήστε τον καζινοκαπιταλισμό. Σταματήστε την απορύθμιση. Βάλτε κανόνες. Για όλους. Ακόμη και για τους βουλευτές του Σύριζα. Πρώτα από όλους για τους πολιτευτές του Σύριζα.
Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More