20 Δεκ 2013

60΄ Ελλάδα – Μεσολόγγι – Τα χάλια μας!

Τα έχουμε γράψει, τα έχουμε πει, τα έχουμε φωτογραφήσει , έφτασε η ώρα αυτή η «γρήγορη» παραγωγή να μας τα δείξει κιόλας τηλεοπτικά! Η πραγματικότητα είναι σκληρή και είναι αυτή που είδαμε όλοι,  είδαμε την πόλη και την περιοχή που ζούμε με τα πολλά συγκριτικά πλεονέκτημα και την τεράστια ομορφιά να είναι παρατημένη και σε καμία περίπτωση να μην είναι προορισμός! Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι δεν είμαστε προορισμός, το πρόβλημα είναι ότι η παραμέληση και η έλλειψη σχεδίου κάνουν την καθημερινότητα μας δύσκολη και καταστρέφουν την πόλη μέρα με την μέρα.  

Σκοπός λοιπόν πρέπει να είναι να φτάσουμε σε σημείο να ενσωματώσουμε το Τ.Ε.Ι στην κοινωνία και να μην είναι ένα τυχαίο Τ.Ε.Ι αλλά ένα Τ.Ε.Ι που θα κάνει έρευνα και θα θέλει ο φοιτητής να έρθει να γίνει ιχθυολόγος γιατί μετά θα υπάρχει απορρόφηση στα Διβάρια και στις επιχειρήσεις που θα συνδέονται άμεσα με την ψαροσύνη. Σκοπός πρέπει να είναι να καταφέρουμε να συνυπάρξουμε με την φύση και να μπορούμε να την παρατηρήσουμε χωρίς να την προσβάλλουμε με αυθαιρεσίες και σκουπίδια. Σκοπός πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες αλιευτικές εγκαταστάσεις που θα εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, θα κάνουν την δουλειά του ψαρά όσο γίνεται πιο εύκολη και οι χώροι θα είναι επισκέψιμοι από όποιον θέλει να δει από κοντά την παραδοσιακή αλιεία. Σκοπός θα πρέπει να  είναι να μάθουμε την ιστορία αυτής της πόλης και να την σεβαστούμε όπως της αρμόζει, τότε θα γίνουμε προορισμός γιατί όλα θα είναι πλέον τρόπος ζωής και ο επισκέπτης θα βιώνει εναν ξεχωριστό τρόπο ζωής σε μια ξεχωριστή περιοχή με απαράμιλλη ομορφιά και τεράστια ιστορία!

Μπορούμε να σκεφτούμε πολλούς σκοπούς και πολλά πρέπει δυστυχώς όμως όλα αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στη άλλη παρά μόνο έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και απαίτηση για αλλαγή. Ειδικά όταν ο κυβερνητικός σχεδιασμός (όλα αυτά τα χρόνια) είναι ανύπαρκτος και κατασπαταλεί το δημόσιο χρήμα προς όφελος των λίγων επιφέροντας την καταστροφή της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής κοινωνίας. Το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και η βαθιά πολιτισμικήκρίση αξιών που βιώνουμε σήμερα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους! 


Υ.Γ  Δυστυχώς κύριε Μάνεση τα τσιμέντα από τις πελάδες δεν πέφτουν (video 54:23 min)! 
Όλη η εκπομπή εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More