10 Σεπ 2013

Προσοχή στα «μοδάτα» σχολικά είδη! Μπορεί να είναι επικίνδυνα!

Η καινούρια σχολική χρονιά έχει ήδη αρχίσει και η αγορά των σχολικών ειδών γίνεται αναγκαία. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) παρόλα αυτά συνιστά προσοχή στους γονείς.

Σύμφωνα με ΚΕΠΚΑ, η αγορά προϊόντων της «μόδας» δεν είναι πάντα η πιο έξυπνη, αφού ενέχει κινδύνους, που σχετίζονται τόσο με την ασφάλεια των μικρών μαθητών, όσο και με την «τσέπη» των γονιών του. Στην αγορά κυκλοφορούν σχολικά είδη, αν και πολλά από αυτά μοιάζουν με παιχνίδια, που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια σχετική νομοθεσία.

Προσβάσιμο σε κάθε γονιό είναι στο σύστημα RAPEX, όλα τα σχολικά είδη που αποσύρονται από την αγορά λόγω του ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η διεύθυνση βρίσκεται εδώ. Για τα σχολικά είδη, όπως τα παγουράκια, που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, το κέντρο συνιστά την επίσκεψη των γονέων στην ιστοσελίδα του εφετ, για να ενημερωθούν, σε ποιες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη ασφαλή προϊόντα.

Τέλος, το ΚΕΠΚΑ αναφέρει πως η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο για την αγορά τους. Για αυτό το λόγο μαθητές και γονείς, προτού ξεκινήσουν για την αγορά σχολικών ειδών, να συζητήσουν για τους τρόπους που διάφορες εταιρείες μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση και να ετοιμάσουν, από κοινού, έναν κατάλογο με τα είδη που κρίνονται απαραίτητα και να τον τηρήσουν αυστηρά.
mothersblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More