22 Μαΐ 2012

Η αγελάδα δεν βγάζει άλλο γάλα


Του Γιώργου Καισάριου 

Οι άνεργοι, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις είναι περίπου 1 εκατ. Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. Περίπου 850.000 είναι αυτοί που δεν αναζητούν εργασία και δεν κατατάσσονται καν στους ανέργους. Οι του δημόσιου σταθερά (επίσημα τουλάχιστον) είναι περίπου 750.000. 
Επίσης, οι συνταξιούχοι είναι περίπου 2,5 εκατ.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ενεργός πληθυσμός της χώρας (αυτοί που μπορούν να εργαστούν) είναι περίπου 5,5 εκατ. πολίτες, αυτό σημαίνει ότι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν τα βάρη της χώρας είναι:
5,5 εκατ. – 1 εκατ. (ανέργους) – 850.000 (αυτοί που έχουν σταματήσει να ψάχνουν για δουλειά διότι έχουν απογοητευτεί) – 750.000 (του στενού δημοσίου τομέα) = 2,9 εκατ. συμπολίτες μας.
Αυτοί λοιπόν οι 2,9 εκατ., καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα για 10 εκατ. ψυχές.

Αυτοί οι 2,9 εκατ., θα πρέπει να πληρώσουν τις συντάξεις των 2,5 εκατ. συνταξιούχων (όπως αυτών που παίρνουν 2.500 ευρώ τον μήνα στην ΔΕΗ) και θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος να διατηρήσουμε αυτό το σπάταλο, αναποτελεσματικό και αναξιοκρατικό κράτος. Αυτοί οι 2,9 εκατ. θα πρέπει να πληρώσουν τη διαφθορά, τις μίζες, τη ρεμούλα και τέλος, αυτοί οι 2,9 εκατ. έχουν την ευθύνη αν πτωχεύσει η χώρα ή όχι.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτοί οι 2,9 εκατ. δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν. Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, το κράτος και αυτοί που αποτελούν τη διοικητική ελίτ έχουν αποφασίσει ότι αυτοί οι 2,9 εκατ. δεν πληρώνουν αρκετά σε φόρους και νόμιζαν ότι όσα και να τους χρεώσουν (φορολογικά), θα έχουν να τα πληρώσουν.

Προφανώς όλοι αγνοούν ότι "Φόροι και εισφορές που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν", "Χρέη τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν" και τέλος, όσο περισσότερους φόρους χρεώνεις, τόσα λιγότερα θα εισπράξεις "Προσεχώς κατάρρευση εσόδων", "Προσεχώς κατάρρευση εσόδων (ΙΙ)",  και "Προσεχώς κατάρρευση εσόδων (ΙΙΙ)".

Επιπλέον, ο ανελέητος πόλεμος τόσων ετών κατά της επιχειρηματικότητας από την ελληνική γραφειοκρατία και τον ελληνικό συνδικαλισμό, έχει κάνει πλέον αδύνατη την όποια παραγωγή πλούτου από τον ιδιωτικό τομέα.

Και παρά την αδυναμία της αγελάδας να παράγει γάλα (πλούτο), αυτοί συνεχίζουν να την αρμέγουν, λες και το ελληνικό κράτος έχει 25% χρέος επί του ΑΕΠ όπως το 1981.

Ε λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο όπου η αγελάδα δεν έχει άλλο γάλα.

Και μέχρι να αναρρώσει αυτή η αγελάδα, λεφτά δεν θα υπάρχουν για τους υπόλοιπους 7 εκατ. των Ελλήνων.

Άρα προκειμένου να μπορεί να προσλάβει 100.000 εργαζόμενους στο δημόσιο ο κύριος Τσίπρας, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει αυτούς τους πόρους από τα 2,9 εκατ. των συμπολιτών μας, που πρέπει να τα παράγουν, για να μπορεί να πληρώσει αυτούς που θέλει να προσλάβει.

Και επειδή το 100% των εσόδων του κράτους προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα (ούτε cents λιγότερο), θα πρέπει η αγελάδα να παράγει γάλα για να έχουν ορισμένοι άλλοι να πιουν.

Και όλοι αυτοί που νομίζουν ότι το δημόσιο είναι αυτό που παράγει πλούτο, να πάνε να τα πάρουν από τον κύριο Τσίπρα και τον κάθε έναν που νομίζει έτσι, διότι τα 2,9 εκατ. των Ελλήνων, που μέχρι πρόσφατα παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας, αδυνατούν πλέον να παράγουν το οτιδήποτε.

george.kesarios@capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More