12 Μαρ 2012

Μειωμένο κατά 22% από σήμερα το επίδομα ανεργίας


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο επίδομα ανεργίας το ύψους του οποίου είναι μειωμένο κατά 22% σε σχέση με αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος. Εκτός όμως από το επίδομα ανεργίας, στην κλίνη του προκρούστη μπαίνουν και άλλα 14 επιδόματα τα οποία χορηγεί ο ΟΑΕΔ.
Τα παραπάνω προβλέπει Kοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή και αλλάζει τελείως το τοπίο της χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων.
Αναλυτικότερα, το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ, ενώ τη μείωση του 22% θα υποστούν και τα εποχικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης – διακοπής εργασιών και το επίδομα μητρότητας.
Ειδικά πάντως για το επίδομα ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να του προσδώσει στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More