8 Ιαν 2012

Φωτοτυπίες από... χρυσάφι

Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει το φιάσκο των φωτοτυπιών το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς καλείται να χορηγήσει δύο εκατομμύρια ευρώ σε 159 δήμους.
Το μεγαλύτερο κονδύλι για την εκτύπωση αντιτύπων πιστώνεται, σύμφωνα με την "Καθημερινή", στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ). Ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων με 76.425,01 ευρώ, ο Δήμος Καλαμάτας με 55.770,95 ευρώ και ο Δήμος Περιστερίου με 54.243 ευρώ.
Στη συμπρωτεύουσα και στον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν με 41.500 ευρώ για την εκτύπωση των φωτοτυπιών.
Στο μεταξύ, εντονότατες είναι οι διαμαρτυρίες από σχολεία για ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, χαρτί εκτύπωσης και άλλα λειτουργικά έξοδα, για τις οποίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι.

Με το νέο σύστημα ΟΤΑ καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές σε κάθε σχολείο και προβλέφθηκε η λειτουργία δύο σχολικών επιτροπών (για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και για εκείνα της δευτεροβάθμιας) σε κάθε δήμο.
Κάθε επιτροπή οφείλει να κατανείμει τα κονδύλια στα σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό μαθητών και αιθουσών, γυμναστηρίων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολείων.
Υπάρχουν ωστόσο πολλές καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τύχη των κονδυλίων -π.χ. ότι υπερχρεωμένοι δήμοι αξιοποιούν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για να καλύψουν δημοτικά ελλείμματα- την ίδια στιγμή που κάποιες επιτροπές αποφάσισαν να καταβάλλονται μηνιαίως ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρό τους 1.000 ευρώ μηνιαίως και 400 ευρώ στον αντιπρόεδρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More