11 Ιαν 2012

ΚΚΕ: Καμία νέα περικοπή στο λαϊκό εισόδημα

Κάλεσμα στην εργατική τάξη να μη συμμετάσχει στο «σφαγείο του ‘κοινωνικού διαλόγου’» για τα εργασιακά απευθύνει το ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» τη στάση των επιχειρηματιών και των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
«Είναι προκλητική η κοροϊδία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των κομμάτων του συστήματος που παριστάνουν ότι δεν θέλουν να θίξουν άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά να προστατεύσουν τους ανέργους. Ανταγωνιστικότητα και υψηλή κερδοφορία σημαίνει πιο στυγνή εκμετάλλευση, τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Κάνει επίσης λόγο για «εμπαιγμό» και «λεονταρισμούς» εκ μέρους της ΓΣΕΕ την οποία κατηγορεί ότι, «αφού έβαλε πλάτη να περάσουν όλες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τώρα εμφανίζεται δικαιωμένη κι από πάνω».
«Καμιά εργάτρια, κανένας εργάτης δεν επιτρέπεται πια να έχει αυταπάτες. Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ ΝΔ, Καρατζαφέρη, έγινε για να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας στους εργαζόμενους», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.
Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να απορρίψουν το αστικό ιδεολόγημα ότι ο μισθός και τα δικαιώματά τους είναι κόστος», τονίζοντας ότι ο ταξικός αγώνας είναι «μονόδρομος για να γλιτώσουμε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More