22 Ιαν 2011

Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κράτησαν κλειστά τα φαρμακεία τους για τρεις μέρες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη μπαίνει ξανά τριήμερο «λουκέτο».
Ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή «νομικό κατασκεύασμα». Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Θ. Αμπατζόγλου, «η κυβέρνηση εξοντώνει το φαρμακείο της γειτονιάς και κάνει τον ασφαλισμένο έρμαιο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».
Χθες, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης φαρμάκων εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί ζητήσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More