10 Σεπ 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


   Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε χθες. Αυτή τη φορά στην πόλη μας, το Μεσολόγγι.
   Συγκεκριμένα χθές 9-9-2011 και ώρα 14:15 στους χώρους του εργοστασίου ΚΑΛΑΣ, ένας 45χρονος εργάτης της επιχείρησης βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από ύψος 7 περίπου μέτρων, εκτελώντας εργασίες σε στέγαστρο που κατασκεύαζαν.
   Σε επίσκεψη της Γραμματείας Μεσολογγίου του ΠΑΜΕ, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν μας διευκρίνησαν αν ο άτυχος εργάτης ήταν ειδικευμένος για αυτή τη δουλειά, και αν είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Το ΠΑΜΕ  θα απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού θανατηφόρου δυστυχήματος, και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

  
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας άλατος, λειτουργεί ως γκέτο για τους εργαζόμενους με κλειστές τις πύλες. Όσες φορές το σωματείο, το ΠΑΜΕ ακόμη και το ΚΚΕ, προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους, δεν τους επετράπη η είσοδος από την εργοδοσία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του σωματείου ενημερώνουν πάντα τους εργαζόμενους στην αλλαγή της βάρδιας και έξω από την πύλη.
   Οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, η ανασφάλιστη εργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η παντελής έλειψη μέτρων ασφαλείας και η εργοδοτική τρομοκρατία,είναι καθεστώς στην επιχείρηση Καλλαμαράκη, που αφού προμηθεύεται σε εξευτελιστική τιμή τον πλούτο της λιμνοθάλασσας,  το αλάτι, στη συνέχεια το επεξεργάζεται και το συσκευάζει πίνοντας στην κυριολεξία το αίμα των εργαζόμενων, το διαθέτει στην κατανάλωση πανάκριβα γεμίζοντας έτσι τα θησαυροφυλάκειά του εντός και εκτός Ελλάδος.
   Εγκληματικές είναι και οι ευθύνες του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει καμιά παρουσία σε κανέναν εργασιακό χώρο, δεν καταπιάστηκε ποτέ με προβλήματα εργαζομένων. Το μόνο που κάνει είναι να κρατάει τη διοίκηση του Εργ. Κέντρου με σωματεία σφραγίδες, και δημόσιες σχέσεις με τους εργοδότες και επιχειρηματίες της περιοχής.
   Όσο για την Επιθεώρηση Εργασίας,καθαρά στην υπηρεσία της εργοδοσίας.
  
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,
    Το τραγικό αυτό γεγονός που σημειώθηκε χθες, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Η εργοδοτική απληστία για περισσότερα κέρδη, ενισχυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, που με πρόσχημα την κρίση, παίρνουν όλο και πιό βάρβαρα μέτρα κατά των εργαζόμενων, είναι η αιτία της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας των καπιταλιστών.
   Σας καλούμε να σπάσετε την εργοδοτική τρομοκρατία, αποβάλλοντας το φόβο από πάνω σας, να συσπειρωθείτε στο σωματείο, και μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας κλέβει τη ζωή, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, να φύγουν από τη μέση τα παράσιτα της κοινωνίας, οι καπιταλιστές, και με τη δική μας εξουσία, τη λαϊκή, να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας.
   Στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, να κλείσουμε το εργοστάσιο στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, απεργώντας όλοι, συμμετέχοντας στην απεργία που έχει κυρήξει η ομοσπονδία μας.
   Ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας, να είναι η απάντηση στην ασυδοσία της εργοδοσίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More