10 Αυγ 2011

Αυτοβελτίωση: ένα πρακτικό ζήτημα

       Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε μερικές θετικές αλλαγές στη ζωή σας, είναι πολύ σημαντικό να απαλλαγείτε αρχικά από κάποιες κακές συνήθειες και να συγκεντρωθείτε στην προσωπική σας βελτίωση. Η προσωπική βελτίωση και η γενικότερη επιτυχία στη ζωή είναι έννοιες αλληλένδετες. Όσο δουλεύετε πάνω στο πρώτο κομμάτι, τόσο απολαμβάνετε το δεύτερο. Πώς όμως μπορείτε να κάνετε το ξεκίνημα;

       1. Ένα πράγμα κάθε φορά: αντί να αποφασίσετε να χάσετε κιλά, να αλλάξετε δουλειά, να βρείτε τον άντρα της ζωής σας και να γίνετε μητέρα, βάλτε προτεραιότητες. Δεν γίνεται να τα κάνετε όλα μαζί. Αποφασίστε τι είναι αυτό που επείγει να γίνει. Αν το να αδυνατίσετε σημαίνει ότι θα βελτιώσετε ένα θέμα υγεία που έχετε, τότε συγκεντρωθείτε σε αυτό. Το multitasking δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.
       2. Από τη στιγμή που αποφασίσατε πού θα επικεντρωθείτε στην προσωπική σας μάχη, συνειδητοποιήστε ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» κι όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Μάθετε να είστε υπομονετικοί προκειμένου να απολαύσετε την απόλυτη επιτυχία, είτε αυτή είναι ένα νούμερο μικρότερο στο μαγιώ, λίγο χαμηλότερη πίεση ή μία εγκυμοσύνη. 

       3. Δείξτε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Αν αποθαρρύνεστε ή αν επιστρέφετε σε παλιές, κακές συνήθειες, πάρτε μερικά λεπτά για να αυτοαναμετρηθείτε. Η εσωτερική μας φωνή είναι πάντα εκεί για να μας βάλει στον ίσιο δρόμο, αρκεί να της δώσουμε το βήμα για να ακουστεί. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More