9 Ιουλ 2011

Mύθος ότι χωρίς τα δάνεια και τα Μνημόνια δεν θα υπήρχαν λεφτά για μισθούς και συντάξεις!

Ο «μεγάλος» και περήφανος πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο τέως και ο νυν  υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνστντίου και Ευ. Βενιζέλος, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ο βουλευτής του Άδωνις Γεωργιάδης, σε πολλές παρακρούσεις του προδοτικού των παραληρήματος και πάθους, σε πολλές δημόσιες δηλώσεις των, συνεντεύξεις, αλλά και από του βήματος της Βουλής, επιδίδονταν σε ένα όργιο εκφοβισμού, εκβιασμού και εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού με σκοπό την δικαιολόγηση και «νομιμοποίηση» των προδοτικών μέτρων που παίρνουν εναντίον της Ελλάδος και υπέρ των ξένων κατακτητών της Τρόικας, λέγοντες ότι «εάν δεν παίρναμε το δάνειο του Μνημονίου 1ου και εάν δεν πάρουμε την 5η δόση του δανείου αυτού, με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το κράτος θα κατεβάσει ρολά, θα χρεοκοπήσει και δεν θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις….». 
Οι ψευδείς και εκβιαστικές αυτές απειλές προς τους έλληνες πολίτες αποσκοπούν στον εκφοβισμό και εκβιασμό των τελευταίων να αποδεχτούν τις προδοτικές πράξεις των προδοτών, στα πρότυπα των Ναζιστικών Καθεστώτων. Και είναι ψευδείς οι παραπάνω ισχυρισμοί των προδοτών διότι, όπως έχουμε ήδη πολλές φορές πει:

1) Με το άρθρο 23 του Μνημονίου 1ου, (ν.3865/2010) όλο το δάνειο των 110 δις. πηγαίνει για την αποκλειστική εξόφληση του δημόσιου χρέους της Ελλάδος προς τις ξένες (Γερμανικές και Γαλλικές κυρίως) τράπεζες κι όχι για την κάλυψη εσωτερικών αναγκών της Ελλάδος (μεταξύ αυτών και των μισθών και συντάξεων). Αυτό επιβεβαιώνει και ο Guardian σε δημοσίευμά του της 28-06-2011, δημοσίευμα το οποίο αναδημοσιεύει και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της 28-06-2011 στο πρωτοσέλιδό του.  
2) Σύμφωνα με το άρθρο Άρθρο 23 του ν.3965 /2011:
1. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3049/2002
Α΄ 212 προστίθενται οι λέξεις: «καθώς και εταιρείες που συστάθηκαν ή συστήνονται για την αξιοποίηση ενός ή περισσότερων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου,
τα οποία εισφέρονται σε αυτές ή μειοψηφικές μετοχικές συμμετοχές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις
2. Στο άρθρο 1 του ν. 3049/2002 προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση των επιχειρήσεων και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων των προηγούμενων παραγράφων και του
άρθρου 48 του ν. 3871/2010 (Α΄ 141) προορίζονται αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους»
3) Στο άρθρο 1 παρ.2 και άρθρο 2 παρ. 14 και 17 του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 (Μνημόνιο 2ο) , προβλέπεται επίσης ότι το τίμημα από την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας θα πάει εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της Ελλάδος και στην κάλυψη των δαπανών του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (που συστήνεται με το Μεσοπρόθεσμο). Ενδεικτικά από τα 12 δις. ευρώ της 5ης δόσης του 1ου Μνημονίου (που θα καταβληθεί τον Ιούλιο του 2011) τα 8 δις. καταβάλλονται για την εξόφληση ληξιπροθέσμων ομολόγων και 4 δις. για τοκοχρεολύσια! 
Τίποτα για τις εσωτερικές ανάγκες του κράτους (μισθούς-συντάξεις κλπ., ή για ανάπτυξη)
Mε το άρθρο 3 παρ5.11 του Μεσοπροθέσμου προβλέπεται ότι στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Ταμείου θα παρευρίσκονται και 2 μέλη της Τρόικας χωρίς δικαίωμα ψήφου, ενώ με το άρθρο 4 το Μεσοπροθέσμου προβλέπονται οι εξουσιαστικές αρμοδιότητες επί του ΔΣ του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, 3 από τα 7 μέλη του οποίου θα ανήκουν στην  Τρόικα. Συναφώς ο πρόεδρος του Eurogroup Junger, σε συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες την 02-07-2011, ανήγγειλε την άμεση αποστολή των εμπειρογνωμόνων της Τρόικας στην Ελλάδα, προσθέτοντας απροκάλυπτα ότι
«H κυριαρχία των Ελλήνων περιορίζεται»!! 
 Πλήρης εθνικός διασυρμός.
4) Από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010-11 προκύπτει ότι τα έσοδα του ελληνικού κράτους είναι 60 δις., ενώ οι μισθοί και συντάξεις 20 δις.!!
Βέβαια προκύπτει ένα έλλειμμα περίπου 6 δις. (για την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών του κράτους), το οποίο όμως υπερκαλύπτεται εύκολα με εσωτερικό δανεισμό της κυβέρνησης, ύψους 15 δις, τον χρόνο (ενώ προσφέρονται 30 δις.!) με την έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων της κυβέρνησης.
Μάλιστα ο Προδότης πρωθυπουργός την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπροθέσμου από την Βουλή (29-06-2011) κι ενώ στην πλατεία Συντάγματος εκτελείτο μια γενοκτονία εναντίον των 100άδων χιλιάδων διαμαρτυρομένων Ελλήνων από την Ελληνική Αστυνομία, με διαταγές της πολιτικής της ηγεσίας, από του βήματος της Βουλής, εξαπέλυσε και πάλι δηλητηριώδη ψέματα κατά του Ελληνικού Λαού, λέγοντας ότι «εάν δεν πάρουμε την 5η δόση (του 1ου Μνημονίου) και δεν ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, δεν πρέπει να κλείσουμε το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία, να μειώσουμε τις συντάξεις στο 80%!!....θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα…» αποκρύβοντας ότι η συνολική του πολιτική των Μνημονίων συνιστά την χρεοκοπία της Ελλάδος, η οποία εξοφλεί το χρέος της όχι από τα έσοδα της οικονομικής της ανάπτυξης 
(η οποία δεν υπάρχει εφόσον η ύφεση (το ΑΕΠ) συρρικνώνεται  με ρυθμό 6-7% τον χρόνο!), αλλά από το ξεπούλημα των παγίων περιουσιακών της στοιχείων! 
Αν δεν είναι αυτή χρεοκοπία της Ελλάδος (μεταξύ των άλλων στοιχείων) τότε εγώ είμαι ελέφαντας.
Στο κλίμα αυτό κατατρομοκράτησης του λαού, με ναζιστικές μεθόδους τρομοκρατίας και για να δικαιολογήσουν τις προδοτικές των συμφωνίες, ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι: 
«αν δεν πάρουμε την 5η δόση θα δημιουργηθεί μια τρομερή κατάσταση με τους πολίτες να πολιορκούν τις τράπεζες, η αστυνομία δεν θα φτάνει και θα πρέπει να λάβει δράση ο Στρατός και τα τανκ για να τις προστατέψει. Μάλιστα στην Αργεντινή υπήρξαν τότε 42 νεκροί σε μια ημέρα!». 
Τα τρομοκρατικά αυτά λόγια τα επανέλαβε και στην βουλή των Ελλήνων ο άθλιος προδότης, προκαλώντας τις αχνές αντιδράσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων.
5) Δείτε και την σχετική μελέτη του Καθηγητή Οικονομικών του Παν/μίου Αιγαίου Δημ. Σερεμέτη:
6) Άλλωστε τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Το Δημόσιο Χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξάνει ραγδαία από το 2010 μέχρι το 2015 παρά τα βασανιστικά για τον λαό μέτρα των απανωτών Μνημονίων. ‘Έτσι το δημόσιο χρέος από το 120% το 2009 εκτινάχθηκε στο 159% το 2011 και προβλέπεται στο 179% το 2015! Για ποια σωτηρία της χώρας μας μιλάνε οι προδότες? 
Τα Μνημόνια είναι η έκφραση και υλοποίηση της χρεοκοπίας της χώρας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More