9 Ιουν 2011

Facebook: Αντιδράσεις για την αυτόματη αναγνώριση προσώπων


Μια νέα καινοτομία έχει προσθέσει το Facebook στο «τεχνολογικό οπλοστάσιό» του: πρόκειται για τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης προσώπων στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες στον λογαριασμό τους. Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει, ωστόσο, η νέα εφαρμογή, καθώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με το προσωπικό απόρρητο.
Το καινούργιο χαρακτηριστικό των προτάσεων επισήμανσης («Tag Suggestions») προσφέρεται πλέον, εκτός από το αμερικανικό κοινό, στις περισσότερες χώρες, όπως αναφέρεται στο επίσημο blog του Facebook, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Στην ουσία, πρόκειται για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, η οποία διευκολύνει και επισπεύδει τη διαδικασία της επισήμανσης των φίλων που εικονίζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζει κάποιος στον λογαριασμό του.
Η νέα δυνατότητα που προσφέρει το Facebook έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πολιτική προσωπικού απορρήτου που ακολουθεί το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 500 εκατ. μέλη.
Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, Sophos, πολλοί χρήστες έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το καινούργιο χαρακτηριστικό, το οποίο προστέθηκε στο Facebook χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους.
Πηγή: Reuters

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More