10 Ιουν 2011

Τα πλέον ανάλγητα μέτρα στην ιστορία - Έκτακτη εισφορά και για τη γενιά των 700 ευρώ!

Δεν έχουν προηγούμενο τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο! Η έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται είναι ουσιαστικά …μόνιμη, καθώς θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα θα επιβληθεί σε όλους τους πολίτες με εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ!


Το θέμα μένει να διευκρινιστεί με τους εφαρμοστικούς νόμους που θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό, ότι στην εισήγηση του ξεκίνησε με πρόταση για εισφορά από τις 6.000 ευρώ και πάνω!
Το σίγουρο είναι ότι φορολογείται ακόμα και η γενιά τον 700ευρώ…

Την ίδια ώρα, την πρόθεσή του να συναινέσει ακόμα και σε πρόσωπα κοινής αποδοχής σε καίριους τομείς εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο.
Τα πρόσωπα αυτά «θα αξιοποιηθούν χωρίς κομματικό περιορισμό, αλλά με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται».

Όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας ή συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα με την Νέα Δημοκρατία.

Είπε σχετικά: «εφ’ όσον με τον κ. Σαμαρά συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε τους τρόπους» και προανήγγειλε ότι θα απευθύνει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου και πρόσθεσε «να πάμε γραμμή – γραμμή, να διαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο».
Για τις πολύωρες συνεδριάσεις των οργάνων τον τελευταίο καιρό σημείωσε πως «μπορεί πολλοί να επιχειρούν να πανικοβάλλουν τον κόσμο ή να μας κατακρίνουν επειδή το άτυπο υπουργικό συμβούλιο ή ο ΚΤΕ συνεδρίασαν επί ώρες, γιατί δεν έχουν συνηθίσει διάλογο και αναλυτική συζήτηση».

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε το προσχέδιο νόμου για το δημοψήφισμα, ωστόσο ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν θα μπουν αυτονόητα διλήμματα».


Τι είπαν οι υπουργοί


Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, προέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου, να καλέσει τον κ.Σαμαρά να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Η υπουργός Παιδείας, είπε όχι στο δημοψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο και τη δανειακή σύμβαση.

Η κα. Φώφη Γεννηματά, αναζήτησε σοβαρές ευθύνες στην Τρόικα για το σχεδιασμό και την παρακολούθηση του μνημονίου.

Η κα. Λούκα Κατσέλη, επέμεινε στον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης, ζήτησε η εισφορά αλληλεγγύης, να αφορά όλους και να συνδεθεί με την προβλεπόμενη εισφορά ανεργίας. Η υπουργός Εργασίας, διαφώνησε με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για εστιατόρια και ταβέρνες, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου.

Ο κ. Ρέππας, πρότεινε στον πρωθυπουργό να βγει στον κόσμο και να τους εξηγήσει τα πάντα, ενώ πρόσθεσε πως δεν πρέπει να μας παραλύσει το χρέος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More