6 Ιουν 2011

Λιγότερα χρέη... καλύτερη ζωή!

Οι μισθοί μειώνονται όπως και οι πολυτέλειες λόγω της οικονομικής κρίσης και το μόνο πράγμα που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο είναι ένα: τα έξοδά σας. Και επειδή οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι για όλους, δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να περιορίσετε τα έξοδά σας και απαλλαγείτε από το άγχος των δόσεων και των δανείων….
Σπίτι μου, σπιτάκι μου…
Πασχίσατε να το αποκτήσετε και το πληρώνετε ακόμη καθώς το αγοράσατε με στεγαστικό δάνειο. Και επειδή, η μηνιαία δόση αποτελεί έναν ακόμη «βραχνά» στην καθημερινότητά σας, φροντίστε να μειώσετε το άγχος, μειώνοντας τη δόση ίσως και στο μισό. Ο έντονος ανταγωνισμός των τραπεζών αλλά και το «πάγωμα» των συναλλαγών λόγω της κρίσης, ανάγκασαν τις τράπεζες να δημιουργήσουν ευέλικτα προγράμματα μεταφοράς δανείου, με χαμηλότερα επιτόκια και συμφέροντες όρους. Προσοχή: πριν υπογράψετε οποιαδήποτε νέα συμφωνία, ψάξτε εξονυχιστικά τους όρους αποπληρωμής καθώς και το κόστος της μεταφοράς από τη μία τράπεζα στην άλλη. Και κυρίως: μην χάσετε την ευκαιρία να διαπραγματευτείτε.
Κρατάω ψαλίδι…
Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να κόψετε επιτέλους αυτές τις πιστωτικές που τόσο σας ταλαιπώρησαν. Ακόμη και μέσω διαδικτύου μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς στα προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών των τραπεζών και να επιλέξετε εκείνο που διαθέτει το χαμηλότερο επιτόκιο και τους καλύτερους όρους αποπληρωμής. Έτσι, θα μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τα χρέη σας και δεν θα πληρώνετε 2 και 3 διαφορετικά επιτόκια σε διαφορετικές κάρτες, αλλά ένα και χαμηλό! Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λύση προκειμένου να έχετε και τον απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών σας είναι οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, που σας δίνουν παράλληλα και τη δυνατότητα να κάνετε άφοβα αγορές από το Internet.
Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο…
Και καλά κάνει τόσο που κοστίζει! Ένα από τα μεγαλύτερα πάγια που πληρώνουμε ακόμη είναι αυτό της σταθερής τηλεφωνίας. Κάντε μια έρευνα αγοράς στις εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας, βρείτε την προσφορά που καλύπτει τις ανάγκες σας και εξοικονομήστε αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς του τηλεφώνου. Τα περισσότερα πακέτα ιδιωτικής σταθερής τηλεφωνίας σήμερα, προσφέρουν έναντι ενός χαμηλού αντιτίμου, απεριόριστο χρόνο σερφαρίσματος στο Internet, απεριόριστες κλήσεις σε αστικά και υπεραστικά, συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας σε κινητά καθώς και σε χώρες του εξωτερικού. Και το σημαντικότερο: δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε νούμερο ακόμη κα αν αποφασίσετε να αλλάξετε πάροχο! Τέλος, μπορείτε να αναζητήσετε «πακέτα» που έχουν δημιουργήσει οι συμπράξεις εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας με σημαντική συνολική έκπτωση και στους δύο λογαριασμούς.
Αντίο αυτοκίνητο, καλημέρα μετρό!
Ξέρουμε πως δεν θέλετε στιγμή να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας αυτοκίνητο. Όπως ξέρουμε επίσης, πως υπάρχουν μέρες που «κολλάτε» στην κίνηση για 1-2 ώρες! Μια καλή λύση είναι να εκμεταλλευθείτε τα οφέλη και την ταχύτητα του υπερσύγχρονου μετρό της πόλης. Δυστυχώς, το περιορισμένο δίκτυο του μετρό ακόμη δεν καλύπτει πολλές περιοχές και έτσι πολλοί μένουν εκτός δικτύου επιλέγοντας έτσι το αυτοκίνητό τους. Φροντίστε ωστόσο, ακόμη και αν δεν σας εξυπηρετεί ιδιαίτερα το μετρό, ο ηλεκτρικός ή ο προαστιακός σιδηρόδρομος, να «ταλαιπωρείστε» 1-2 φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τα μέσα σταθερής τροχιάς έτσι ώστε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τη βενζίνη. Σκεφθείτε ότι έτσι, το περπάτημα που ίσως χρειαστεί να κάνετε, θα ωφελήσει σημαντικά την υγεία σας, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε εφημερίδες και περιοδικά στη διαδρομή ενώ και η τσέπη σας, θα σας ευγνωμονεί!
Διασκέδαση με… κουπόνια;
Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να σας φαινόταν αδιανόητη η ιδέα να ψάχνετε την καλύτερη προσφορά προκειμένου να βγείτε για φαγητό ή για ποτό με τους φίλους σας, όμως οι καιροί άλλαξαν. «Μόδα» της εποχής είναι και τα δεκάδες sites που έχουν ξεφυτρώσει τον τελευταίο καιρό και που με την αγορά ενός κουπονιού μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής κατάθεσης προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις (έως και 80%) σε εστιατόρια, πίστες και clubs ενώ το ίδιο συμβαίνει και με μια σειρά από παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια, spa ακόμη και συνεργεία αυτοκινήτων.
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More