10 Μαρ 2011

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Κάθε επαγγελματίας ταξιδιώτης που προσπαθεί να βρει ρεύμα για να φορτίσει τον υπολογιστή του και έναν πάγκο για να ακουμπήσει τον καφέ του, τη στιγμή που βρίσκεται εν μέσω μιας σημαντικής τηλεδιάσκεψης λίγο πριν την πτήση του, είναι ίσως ο καταλληλότερος για να κρίνει και να εκτιμήσει ένα καλό αεροδρόμιο.
Αν και δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των καλύτερων αεροδρομίων (σύμφωνα με το BBC και το LonelyPlanet) που ακολουθεί, το αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ, το αμφιλεγόμενο terminal 5 του Heathrow, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ, είναι επίσης ξεχωριστά αεροδρόμια: απολαύστε το ξεχωριστό terminal διακεκριμένης θέσης στο αεροδρόμιο της Ντόχα, όπου θα βρείτε πισίνες, δωμάτια και μια αίθουσα με video-games, κοιμηθείτε σε ένα ονειρεμένο κρεβάτι στο Sofitel του terminal 5 του Heathrow, με τα πολυτελή μπάνια και το πλούσιο πρωινό, ή μείνετε σε ένα δωμάτιο με… θέα τον αεροδιάδρομο, στο ξενοδοχείο Fairmont του αεροδρομίου του Βανκούβερ.
Αεροδρόμιο Changi, Σιγκαπούρη

Κήποι και χώροι αναψυχής, δωρεάν ξεναγήσεις στη Σιγκαπούρη –σε περίπτωση που η αναμονή μεταξύ πτήσεων είναι πάνω από πέντε ώρες- εγκαταστάσεις spa, πολλά μέρη για ύπνο, ζωντανή μουσική και καλό φαγητό, όλα αυτά, κάνουν το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ( www.changiairport.com ) δύσκολα συγκρίσιμο με άλλο. Ξέρετε όμως ποιο είναι το πραγματικό του ατού; Η χρήση, μόνο για λίγα δολάρια, της πισίνας, στον τελευταίο όροφο του Ambassador Transit Hotel, στο Terminal 1. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να… ξεμουδιάσετε, μετά από μια μεγάλη πτήση.
Διεθνές αεροδρόμιο Incheon, Σεούλ
Όπως και το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, αυτό της Σεούλ, προσφέρει αμέτρητες επιλογές για την ψυχαγωγία του κουρασμένου ταξιδιώτη. Στο μουσείο του αεροδρομίου μπορείτε να δείτε τη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, περιμένοντας την αναγγελία επιβίβασής σας. Με διάφορες εκθέσεις να κοσμούν τις αίθουσες επιβατών, το αεροδρόμιο Incheon ( www.airport.kr/eng ) καταφέρνει πραγματικά να κάνει τα διεθνή ταξίδια απολαυστικά.
Διεθνές αεροδρόμιο Xoνγκ Κονγκ
Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου, είναι και ένας ιδιαίτερα ελκυστικός χώρος αναμονής. Νιώστε την εμπειρία του τετραδιάστατου extreme κινηματογράφου και των φανταστικών προσομοιωτών πτήσης στο Aviation Discovery Centre, στο Terminal 2 και παίξτε δωρεάν PlayStation ή ακόμα ένα γρήγορο γύρο γκολφ στο Sky City Nine Eagles Golf Course. Με όλα αυτά καθώς και τις συχνές εκθέσεις και τους ταχυδακτυλουργούς, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να βαρεθείτε κατά την αναμονή σας στο αεροδρόμιο ( www.hongkongairport.com ).
Διεθνές αεροδρόμιο Μονάχου
Το κέντρο της Lufthansa και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας ( www.munich-airport.de ), παίρνει καλές κριτικές για την ηρεμία του και την καλή οργάνωσή του. Για δώρα και αναμνηστικά της τελευταίας στιγμής, οι φίλαθλοι θα βρουν κατάστημα της FC Bayern, με εκατοντάδες ποδοσφαιρικά σουβενίρ, ενώ υπάρχουν καταστήματα με δώρα και για τους μικρούς ταξιδιώτες.
Διεθνές αεροδρόμιο της Kουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Αν έχετε να κάνετε δουλειά ανάμεσα στις πτήσεις σας, το επιχειρηματικό κέντρο στο κτίριο Satellite Building του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ ( www.klia.com.my ), είναι το ιδανικό μέρος για εσάς: με δωρεάν WiFi σε όλο το χώρο, το Plaza Premium Lounge, προσφέρει ένα ήσυχο μέρος για να εργαστείτε και μια σειρά από υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης. Όταν τελειώσετε, σταματήστε στο κοντινό κέντρο ρεφλεξολογίας και μασάζ για μια αναζωογονητική περιποίηση πριν την πτήση σας.
Αεροδρόμιο Ζυρίχης
Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας και βρίσκεστε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης ( www.zurich-airport.com ), απολαύστε τη φιλική εξυπηρέτηση και την οργάνωσή του για να κάνετε ευχάριστη την αναμονή σας. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για τις υποδομές του και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ταξιδιώτες, επαγγελματίες και μη. Ανάμεσα στις παροχές του είναι εστιατόρια, καφέ, bars, καταστήματα, χώρος για Ίντερνετ κτλ. Η μετακίνηση των επιβατών στην πόλη μπορεί να γίνει μέσω τραμ και λεωφορείων αλλά και μέσω του κεντρικού σιδηροδρόμου που απέχει δέκα λεπτά και συνδέεται με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Aεροδρόμιο Schipol, Άμστερνταμ
Ένα από τα καλύτερα πράγματα του αεροδρομίου Schipol ( www.schipol.nl ), είναι το υποκατάστημα του διάσημου -γεμάτου από πίνακες του Rembrandt- μουσείου Rijksmuseum, απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τα τέλεια αναμνηστικά. Στο αεροδρόμιο, μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε με ένα μασάζ ή να κάνετε πεντικιούρ στο Xpres Spa (το πρώτο spa ευρωπαϊκού αεροδρομίου) και να δειπνήσετε με σαμπάνια και χαβιάρι στο μπαρ Bubbles.
Διεθνές αεροδρόμιο Πεκίνου
Στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ασίας, αυτό του Πεκίνου ( http://en.bcia.com.cn/ ) και στο αχανές Terminal 3, προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi, ενώ μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας από καταστήματα μεγάλων σχεδιαστών. Αν χρειαστεί να δουλέψετε, κατευθυνθείτε προς το Air China business lounge.
Διεθνές αεροδρόμιο του Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
Πιείτε ένα τοπικό κρασί Νέας Ζηλανδίας στο Blue Bar, απολαύστε εκλεκτό sushi στο Hayama Sushi και αγοράστε πρωτότυπα αναμνηστικά στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας ( www.aucklandairport.co.nz ), περίπου 40 λεπτά με ταξί ή λεωφορείο, από το κέντρο της πόλης του Ώκλαντ.
Αεροδρόμιο Suvarnabhumi, Μπανγκόγκ
Κομψό, σύγχρονο και μεγάλο, το αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ ( www.suvarnabhumiairport.com ) φιλοξενεί ένα Novotel 600 δωματίων με μια εντυπωσιακή πισίνα και σύντομα θα συνδεθεί μέσω μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής με την πόλη, σε 15 λεπτά. Επίσης προσφέρει ένα χαλαρωτικό business lounge. Στα «μείον» είναι η μπερδεμένη σήμανση, η βραδύτητα των διαδικασιών για τους μετανάστες και οι δυνητικά μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πτήσεων με ανταπόκριση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More