8 Μαρ 2011

Έρευνα απέδειξε ότι όσοι βλέπουν τη ζωή με θετικό μάτι ζουν περισσότερο

happinessΤελικά, τι μας κάνει ευτυχισμένους και ποια είναι τα οφέλη της ευτυχίας; Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει τόσο επιστήμονες όσο και έρευνες δημοσκοπήσεων. Έρευνα του πανεπιστημίου του Ιλινόις απέδειξε ότι όσοι είναι ευτυχισμένοι και βλέπουν τη ζωή με θετικό μάτι ζουν περισσότερο.
Παράλληλα, πρόσφατη βρετανική έρευνα, που μελέτησε 40.000 άτομα, συμπέρανε ότι το κλειδί για την ευτυχία είναι το φαγητό που μοιράζεται η οικογένεια. Συγκεκριμένα, αν γονείς και παιδιά τρώνε μαζί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι λόγω του ισχυρού δεσμού που δημιουργείται μεταξύ τους.

Όμως υπάρχει και η άποψη ότι η ευτυχία «αποφασίζεται» όταν γεννιόμαστε.
Έρευνα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ βρήκε ότι το όνομα που παίρνουμε μπορεί να προβλέψει τον βαθμό ευτυχίας μας. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι πιο ευτυχισμένοι είναι όσοι ονομάζονται Τζόσουα και Τζούντι, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τους Μπεν, Άντριου και Έντουαρντ. Άλλη βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παντρεμένα ζευγάρια τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα όσον αφορά τη σχέση τους. Συγκεκριμένα, πιο ευτυχισμένες σχέσεις θεωρούνται εκείνες που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη πέντε χρόνια και είναι μεταξύ πτυχιούχων πανεπιστημίου που δεν έχουν παιδιά.
Όσο για τα χρήματα, σύμφωνα με μια πλειάδα ερευνών, βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής, αλλά τελικά δεν κάνουν την ευτυχία. Μελέτη της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας απέδειξε ότι οι βρετανικές οικογένειες ήταν υγιέστερες και διέθεταν τα διπλά χρήματα σε σχέση με πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν ήταν πιο ευτυχισμένες.
Βήμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More