16 Μαρ 2011

5 ιδέες για υγιεινό πρωινό


Ξεκινήστε δυνατά την ημέρα σας, αφιερώνοντας λίγο χρόνο πριν πάτε στο γραφείο για το πρωινό γεύμα σας. Σας προτείνουμε 5 διαχρονικές πρωινές αξίες που θα σας γεμίσουν ενέργεια. 1. Κουάκερ (βρώμη) Ρίχνουν τη χοληστερίνη, είναι πλούσια σε ίνες, χαμηλά σε λιπαρά και περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, ασβέστιο και σίδηρο. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και δημιουργούν αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.

2. Άπαχο γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά Για να έχει διάρκεια η ενέργεια, οι υδατάνθρακες πρέπει να συνδυάζονται με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως είναι το γάλα και το γιαούρτι. Προτιμήστε να συνοδεύονται από μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή ένα μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης.


3. Σάντουιτς Γεμίστε μια αραβική πίτα (ολικής αλέσεως) με μαρούλι, ντομάτα, άπαχο ζαμπόν ή γαλοπούλα και μία φέτα τυρί. Προσθέστε μουστάρδα και έχετε ένα νόστιμο όσο και υγιεινό σάντουιτς που δεν θα σας επιβαρύνει με θερμίδες.

4. Ξηροί καρποί Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικές ουσίες), αλλά και σε βιταμίνη Ε, προστατεύουν από τη χοληστερίνη, τα καρδιακά νοσήματα, τον καρκίνο και το Πάρκινσον, ενώ προσφέρουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές δραστηριότητες. Προτιμήστε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

5. Χυμός πορτοκάλι Εκτός του ότι είναι πλούσιος στην -τόσο απαραίτητη για ενέργεια- βιταμίνη C, βοηθά επιπλέον στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Αποφύγετε τους χυμούς του εμπορίου, οι οποίοι περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More