12 Φεβ 2011

Ο έρωτας… παχαίνει!

Το σοφό ρητό « ο έρωτας περνάει από το στομάχι» έρχεται να συμπληρώσει το «ο έρωτας παχαίνει»! Την πικρή αυτή αλήθεια, έρχονται να επιβεβαιώσουν έρευνες διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο…

Σίγουρα θα έχετε ακούσει γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να συμβουλεύουν τις νεότερες να μάθουν να μαγειρεύουν καλά προκειμένου να «κρατήσουν» τον σύζυγό τους καθώς, ως γνωστόν, ο έρωτας περνά από το στομάχι.Αυτό όμως, που ξέχασαν να μας πουν οι γιαγιάδες μας είναι πως ο έρωτας μπορεί μεν να περνά από το στομάχι, όμως εγκαθίσταται εκεί και μάλιστα φέρνοντας μαζί του πολλά περιττά κιλά…

Οι παντρεμένοι παχαίνουν, οι εργένηδες προσέχουν!
Πρόσφατα, το περιοδικό Obesity, δημοσίευσε μια έρευνα, που διενεργήθηκε από Πανεπιστήμιο που εδρεύει στη βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με την οποία, ένας παντρεμένος, έχει στα πρώτα χρόνια του γάμου του, τις διπλάσιες πιθανότητες να παχύνει συγκριτικά με έναν εργένη...
Και επειδή ο θεσμός του γάμου περνά μία από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας του, τα κιλάκια προστίθενται όχι μόνο στους παντρεμένους αλλά και σε όσους αποφασίσουν να συζήσουν με τον σύντροφό τους, όπως αποκάλυψε η έρευνα.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες, καθώς διαπιστώθηκε, πως όσες ζούσαν για 5 ή πάνω χρόνια με τον σύζυγο ή σύντροφό τους, είχαν κατά 63% περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν. Αντίθετα, οι άνδρες, παχαίνουν από τον πρώτο ή δεύτερο κιόλας χρόνο γάμου ή συγκατοίκησης.
Γιατί ο έρωτας ανεβάζει το δείκτη της ζυγαριάς;
Οι ερμηνείες είναι πολλές και σίγουρα ο καθένας θα δώσει τις δικές του. Ωστόσο, οι διατροφολόγοι αναφέρουν, πως η παχυσαρκία μετά τα πρώτα χρόνια γάμου ή συμβίωσης, έρχεται καθώς το ζευγάρι έχει πλέον μπει σε άλλους ρυθμούς ρουτίνας και κανείς δεν προσέχει τόσο τον εαυτό και τη διατροφή του, όπως έκανε στα εργένικα χρόνια του.
Ένα από τα συνήθη διατροφικά λάθη που ακολουθούν πολλά ζευγάρια, είναι οι υπερμεγέθεις ποσότητες φαγητού, όπου σε συνδυασμό με την πλήρη έλλειψη άσκησης, προσθέτουν κιλά.
Έχει επίσης παρατηρηθεί, πως αν ο ένας από τους δύο είναι παχύσαρκος, τότε και ο δεύτερος έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να παχύνει, ακολουθώντας τις διατροφικές συνήθειες του συντρόφου του. Το αντίθετο, δηλαδή, το να πειστεί ο ένας εκ των δύο να αδυνατίσει μέσα στο γάμο, θεωρείται μάλλον απίθανο να συμβεί. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν πως είναι πιο εύκολο να μείνουμε πιστοί σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος, αν το ξεκινήσουμε παρέα με τον σύντροφο ή έναν φίλο μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More