22 Σεπ 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον Κώστα Βαξεβάνη



Ζητούν μια δημόσια συγνώμη από το δημοσιογράφο



Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ για όσα είπε για την ΕΡΤ σε συνέντευξή του ο Κώστας Βαξεβάνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας –Τηλεόρασης» αναμένει, όπως λέει, τη δημόσια συγνώμη από το δημοσιογράφο.


Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:



«Στη συνέντευξη του κ. Κώστα Βαξεβάνη στο Κυριακάτικο φύλλο της Real News στις 19 Σεπτέμβρη, διατυπώνεται η άποψη του συνεντευξιαζόμενου, ότι το προσωπικό της ΕΡΤ απαρτίζεται κυρίως από τεμπέληδες και γραφειοκράτες. Επομένως με τη φράση του αυτή ο κ. Βαξεβάνης, αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του ως τεμπέλη και γραφειοκράτη, τη στιγμή που εργάζεται στον ίδιο φορέα; Οφείλει να σέβεται τα μέσα και τους ανθρώπους που συνεργάσθηκε τόσα χρόνια για ν’ ανελιχθεί επαγγελματικά. Του θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις θυσίες τους - που ίσως τα αγνοεί – άνοιξαν το δρόμο για μία ΕΡΤ ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, ώστε να φιλοξενεί και τη δική του φωνή.

Ως προς τον αριθμό του προσωπικού της ΕΡΤ, πρέπει να πούμε ότι η πληροφορία του περί του αριθμού των 5.500 εργαζομένων, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη (άλλη μια αστοχία εκ μέρους του), αν δεχτούμε ότι δεν έγινε σκόπιμα. Και τούτο διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που άλλωστε έχουν κατατεθεί στη Βουλή και έχουν δημοσιοποιηθεί πρόσφατα από το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., ο αριθμός των εργαζομένων, σήμερα, είναι 3.440, από τους οποίους οι εκατό συνταξιοδοτούνται οσονούπω.
Αναμένουμε τη δημόσια συγγνώμη του κυρίου Βαξεβάνη (εφόσον δημόσια παρεξετράπη) και για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.
Ζητούμε τη δημοσίευση του παρόντος σε θέση αντίστοιχη με αυτή, όπου είχε καταχωριστεί η συνέντευξη.»


Αναμένουμε να δούμε τι στάση θα κρατήσει ο Κώστας Βαξεβάνης και αν θα απαντήσει εκ νέου στην ανακοίνωση της ΕΡΤ. Γεγονός πάντως είναι ότι η ΕΡΤ συνεχίζει να μας απασχολεί για πολλά θέματα και έχοντας ανοίξει δεκάδες μέτωπα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More