10 Σεπ 2010

Πέντε ψέματα που λένε όλες οι γυναίκες...!!!



Την εμπιστεύεσαι, τη λατρεύεις, προσκυνάς το χώμα που πατάει. Παρόλα αυτά, μην παραμυθιάζεσαι. Όλες οι γυναίκες λένε ψέματα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και ο μικρός άγγελος, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ποια είναι τα πέντε πιο κοινά ψέματα που λένε όλες τους; Μερικές φορές ψευδολογεί για τον απλούστατο λόγο ότι θέλει να προστατέψει είτε τα δικά της αισθήματα, είτε τα δικά σου. Άλλες φορές τα κίνητρά της είναι λιγότερο αξιέπαινα, όπως το να λέει ένα ψέμα για να καλύψει τα ίχνη της. Όπως και να ‘χει, συγκεκριμένα ψέματα απαντώνται συχνότερα από κάποια άλλα. Είναι στο χέρι σου να μάθεις αυτά που λένε περισσότερο και να τα χειριστείς σωστά.

«Δεν είμαι θυμωμένη μαζί σου.»

Κι όμως είναι. Μη νομίζεις ότι θα τη γλυτώσεις τόσο εύκολα. Αυτό το ψέμα είναι ίσως το πιο συχνό από όλα αυτά που χρησιμοποιούνται στις σχέσεις. Βασικά, οι γυναίκες που έχουν πληγωθεί από άντρες στη ζωή τους -συχνά ακούσια- χρησιμοποιούν αυτή τη φράση σαν συναισθηματική άμυνα. Για παράδειγμα, αν ξεχάσεις τα γενέθλιά της, αν τη φωνάξεις με το όνομα της πρώην ή κάνεις οποιαδήποτε άλλη ασήμαντη βλακεία, απ’ αυτές που κάνουν καθημερινά όλοι οι άντρες, οι γυναίκες μπορούν εύκολα να το προσπεράσουν. Βασανίζονται από αυτά, αλλά δε λένε τίποτα.
Αντί να παραδεχτεί ότι είναι πραγματικά πληγωμένη από τη συμπεριφορά και τις πράξεις σου, θα μισο-κάνει ότι δε συμβαίνει τίποτα και ότι δεν ενοχλήθηκε. Στην πραγματικότητα, τη νοιάζει πάρα πολύ, αλλά δε θέλει να γίνει πολύ σχολαστική με το θέμα αυτό, οπότε βάζει το πιο χαρωπό προσωπείο της και λέει ένα από τα πιο γνωστά ψέματα. Το παραπάνω δηλαδή.
Ανιχνευτής ψεύδους: Είναι εύκολο να το ανακαλύψεις, καθώς οι γυναίκες δε μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν το θυμό τους, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν έχουν ενοχληθεί. Όσο άδικο κι αν φαίνεται, θέλουν οι άντρες να διαβάζουν το μυαλό τους και να καταλάβουν ότι όταν λένε «δεν είμαι θυμωμένη» στην ουσία εννοούν «σου πετάω αόρατες ραδιενεργές ακτίνες για να σε εξοντώσω.» Ειδικά αν στρέφει συνεχώς αλλού τα μάτια της, βρες μέρος να κρυφτείς.
Τι πρέπει να κάνεις: Μην αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή, για το καλό σου, κι όταν είναι ήρεμη τηλεφώνησέ της και ζήτα της να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους νευρίασε τόσο πολύ. Ασε τα νεύρα να εξατμιστούν...


«Δε με νοιάζει αν πας σε στριπτιτζάδικο με τους φίλους»

Έχεις μάλλον την ιδανική φιλενάδα. Αλλά όχι το ιδανικό ταίρι. Αν αυτό σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αυτό συμβαίνει επειδή όντως είναι έτσι. Διάβασε κάτι σοφό: Στην ουσία όλες τις γυναίκες τις νοιάζει όταν οι σύντροφοί τους πάνε να χαζέψουν τα οπίσθια και τα στήθη άλλων γυναικών, χωρίς να είναι εκείνες παρούσες. Η ερώτηση που τίθεται είναι πόσο πολύ ενοχλούνται.
Κι αυτό το ψέμα είναι το ίδιο κοινό με το πρώτο κι αποτελεί άλλον ένα τρόπο για να δείξει μια γυναίκα ότι είναι ανώτερος άνθρωπος. Γενικά, οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ανήσυχες όταν οι σύντροφοί τους βρίσκονται σε υψηλό σεξουαλικό κίνδυνο κι εκείνες δεν είναι κάπου εκεί κοντά. Επίσης, σιχαίνονται να νιώθουν ότι είναι η δεύτερη καλύτερα επιλογή του συντρόφου τους, μετά την έξοδο με τους κολλητούς του. Σε αυτή την περίπτωση, σου λέει ένα από τα πέντε ψέματα είτε για να ανέβει στην εκτίμησή σου, είτε για να σε τεστάρει.
Για τους ίδιους λόγους, ψεύδεται επίσης όταν λέει ότι δεν την πειράζει που χαζεύεις άλλες γυναίκες ενώ είσαι μαζί της.
Ανιχνευτής ψεύδους: Αυτό το ψέμα είναι συνήθως πιο εύστοχα κρυμμένο, γιατί να μη νιώσεις την ανασφάλειά της. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να υποθέτεις πάντα ότι αυτή η δήλωση είναι ένα ψέμα.
Τι πρέπει να κάνεις: Αναρωτήσου: «Αξίζουν δύο ώρες γυμνού θεάματος, γκρίνια εβδομάδων ή ακόμα και μηνών;» (μπορεί και να αξίζει βέβαια)...


«Δεν είμαι έτοιμη για σχέση»

Για μία ακόμα φορά η δήλωση αυτή είναι συνήθως "μούφα", παρόλο που λέγεται με τις καλύτερες προθέσεις, ώστε να μη σου κάτσει βαριά η χυλόπιτα. Μπορεί να ακολουθείται κι από μία πρόσθετη δικαιολογία όπως: «Μόλις βγήκα από μια άσχημη σχέση και δε θέλω να πληγωθώ και πάλι» ή «είμαι πολύ απασχολημένη με την καριέρα μου αυτό το διάστημα για να μπορώ να έχω και σχέση.» Η αλήθεια είναι ότι αν αυτή η γυναίκα ήταν ελεύθερη κι ενδιαφερόταν για σένα, να είσαι σίγουρος ότι θα έβρισκε το χρόνο να βγει ραντεβού μαζί σου. Είναι τόσο απλό.
Ανιχνευτής ψεύδους: Μοιάζει να μη νιώθει άνετα, αποφεύγει την οπτική επαφή μαζί σου, μιλάει πολύ και χρησιμοποιεί πολλές δικαιολογίες; Λέει ψέματα.
Τι πρέπει να κάνεις: Άσ’ την να πάει στο καλό. Μη μπεις καν στον κόπο να την κάνεις να καταλάβει, ότι κατάλαβες ότι δε σε θέλει. Επέλεξε τον εύκολο δρόμο και κάνε ότι πιστεύεις όλα όσα σου λέει, για να σώσεις την αξιοπρέπειά σου. Μετά φύγε.


«Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω εγώ απόψε. Άλλωστε εσύ πληρώνεις συνέχεια.»

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το ξέρεις. Παρόλο που το ψέμα αυτό δεν το λένε όλες οι γυναίκες, οι περισσότερες όντως περιμένουν από τον άντρα να πληρώσει για εκείνες, ειδικά αν αυτός είναι που ζήτησε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού. Πιθανόν, από μέσα τους να λένε πόσο …τσίπης είναι ο συνοδός τους, ειδικά αν αποφεύγει να πληρώνει σε τακτική βάση. Οι άντρες, το λιγότερο που έχουν να κάνουν, είναι τουλάχιστον να προσφερθούν να πληρώσουν ένα δείπνο, ειδικά αν έχουν ζητήσει εκείνοι από την γυναίκα να βγουν. Αν διαμαρτυρηθεί σθεναρά, τότε άσ’ την να πληρώσει κι εκείνη. Αν διαμαρτύρεται για το τυπικό της διαδικασίας, το κάνει μόνο και μόνο από ευγένεια, οπότε ξηλώσου.
Ανιχνευτής ψέυδους: Αν πει «Θα πληρώσω εγώ γι’ αυτά», αλλά δεν κάνει καν την κίνηση για να βρει το πορτοφόλι στην τσάντα της, σημαίνει ότι δεν έχει πραγματικά την πρόθεση να καλύψει εκείνη τα έξοδα.
Τι πρέπει να κάνεις: Φίλε μου, θα πρέπει να ξεκινήσεις γι’ αυτό το ραντεβού προετοιμασμένος να πληρώσεις όλη τη «ζημιά». Αργότερα, όταν η σχέση σας θα έχει προχωρήσει, μπορείτε να βρείτε ένα τρόπο για το ποιος και κάθε πότε θα κερνάει. Αλλά στα πρώτα και καθοριστικά ραντεβού, μην την αφήσεις να ανοίξει την τσάντα της, ούτε για να βγάλει το καθρεφτάκι της.


«Ήταν απίστευτα ωραία!»

Αυτό το ψέμα ανήκει στην κατηγορία των σεξουαλικών αναληθειών. Όταν οι γυναίκες είναι αφοσιωμένες σε έναν άντρα, συγκεντρώνονται και συχνά πιστεύουν ότι αυτός είναι ο «ένας». Επειδή τα κορίτσια έχουν αυτή την τάση, συνηθίζουν να λένε στους συντρόφους τους όλα αυτά που πιστεύουν ότι θέλουν εκείνοι να ακούσουν (όπως το ότι είχαν οργασμό), μόνο και μόνο για να τους κάνουν να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.
Τα σεξουαλικά ψέματα είναι συχνά. Άλλες σεξουαλικές "αναλήθειες" που λένε οι γυναίκες είναι οι ακόλουθες: «Μπορώ να έχω οργασμό μόνο με σένα», «είσαι ο μεγαλύτερος», «ναι, ολοκλήρωσα» και «έχω πάει μόνο X αριθμό αντρών στο παρελθόν.» (Θα μειώσουν τον πραγματικό αριθμό των σεξουαλικών παρτενέρ τους από ανησυχία για το τι θα πιστέψεις για εκείνες).
Ανιχνευτής ψεύδους: Όσον αφορά στο sex, το πιο ευαίσθητο απ’ όλα τα θέματα, είναι πιο ασφαλές να πιστεύεις τα μισά από αυτά που σου λέει.
Τι πρέπει να κάνεις: Δεν πρέπει να της ζητάς να βαθμολογεί τις σεξουαλικές τις εμπειρίες. Είναι πολύ άσχημο. Αν σου πει ένα από τα παραπάνω ψέματα, παρόλα αυτά, γέλα κι άλλαξε θέμα, λέγοντας: «Είναι πολύ κολακευτικό, αλλά ειλικρινά δεν παίρνω πολύ στα σοβαρά αυτά τα πράγματα, εφόσον είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι από την σεξουαλική μας ζωή.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More