2 Αυγ 2010

Νέα ανθελληνική προσβολή, αυτή τη φορά από την Αυστρία


Νέα ανθελληνική προσβολή, αυτή τη φορά από την Αυστρία

Τι κι αν τα νέα μέτρα λιτότητας μας γονατίζουν καθημερινά, προκειμένου να βγάλουμε από πάνω μας σα χώρα την ταμπέλα του «μαύρου ευρωπαϊκού πρόβατου», όμως όπως φαίνεται αυτό συνεχίζει να μην αρκεί για μερικούς «αυστηρούς κριτές»…

Μετά τα προκλητικά εξώφυλλα του γερμανικού Focus που ρεζίλεψε με χυδαίο τρόπο ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά εμβλήματα μας, σειρά έχει ακόμη μία γερμανόφωνη πρόκληση…

Αυτή τη φορά όχι από περιοδικό και ευρύτερα τα media αλλά από τον πολιτικό χώρο.

Πρόκειται για μία αφίσα που δημιούργησε το ακροδεξιό Αυστριακό κόμμα, FPO, για τις επικείμενες εκλογές με άρωμα… ανθελληνικό.
Στην αφίσα παρουσιάζεται ένας «Ελληναράς», μελαχρινός, μουστακαλής άνδρας, ξαπλωμένος σε μία αιώρα- ελληνική σημαία, που δείχνει να.. γυαλίζει το μάτι του όταν μπροστά του παρουσιάζεται μία δεσμίδα ευρω-χαρτονομισμάτων.

Το μήνυμα φυσικά των ακροδεξιών του κόμματος, δεν περιορίζεται στην εικόνα αλλά και σε ένα λόγκο που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλύτερα: τα χρήματα μας για τους δικούς μας ανθρώπους».

Το κόμμα FPO, με πρόεδρο τον Χανς Κρίστιαν Στράχε και ιστορικό ηγέτη τον Γιοργκ Χάιντερ, κέρδισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές το 17.5% των ψήφων και εξέλεξε 34 βουλευτές, ενώ στις ευρωεκλογές του 2009 έπεσε στο 12%, εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές.

Με φόντο τις νέες εκλογές είναι προφανές πως το κόμμα ποντάρει εκεί που πιστεύει πως έχει κάτι να κερδίσει: στη φοβία των μελών της ευρωζώνης πως δανείζοντας χρήματα στους «απατεώνες» - όπως μας έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει – Έλληνες, ίσως βρεθούν οι ίδιοι στο χείλος του οικονομικού γκρεμού.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε έως πού θα φτάσει αυτό το πολιτικό παιχνίδι προσβολών και εξευτελισμού προς τη χώρα μας, αφού όπως όλα δείχνουν το Γερμανικό Focus - που φιλοξένησε το τεταμένο μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου - απλά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για ο,τι επρόκειτο να ακολουθήσει….

http://www.stifora.gr/article.php?id=29355

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More