4 Αυγ 2010

Κατασπατάλησαν 14.600ευρώ δημόσιου χρήματος σε… χαρτοκόπτες!

Όργια σπατάλης του δημόσιου χρήματος διαπίστωσε και αποκάλυψε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα στοιχεία που ακολουθούν σίγουρα θα προκαλέσουν αίσθηση.
Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην έκθεση, Δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε την εκταμίευση 25.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να αγοράσει πολυτελές τζιπ, ενώ δημοτική αρχή ήθελε να ξοδέψει 3.600 ευρώ για να βάλει παράθυρα σε Εκκλησία!
Σε άλλη περίπτωση, νοσοκομείο σε ελληνικό νησί παρήγγειλε από φωτογραφικές μηχανές μέχρι λεμονοστύφτες αξίας 17.800 ευρώ!
Επίσης, Δήμος σπατάλησε 70.000 ευρώ για να αλλάξει κεραμίδια σε εκκλησία, πρόεδρος κέντρου μέριμνας θηλέων ζήτησε γραφείο από ξύλο κερασιάς, αξίας 3.100 ευρώ, ενώ δημοτική αρχή, αντί για υποτροφίες, προτίμησε να ξοδέψει 14.600 ευρώ για να αγοράσει χαρτοκόπτες και να τους δώσει στους αριστούχους!
Δήμαρχος στην Αττική ξόδεψε 9.500 ευρώ για τις... ευχές του, ενώ συνάδελφός του τις δημοσιοποίησε έναντι του ποσού των 7.600 ευρώ!
Με τα χρήματα των φορολογουμένων, υπεύθυνοι σε νησιωτικό τουριστικό δήμο κερνούσαν πλούσια και πολυτελή γεύματα σε παράγοντες άσχετους με την ανάπτυξη του τόπου.
Ξόδεψαν 18.000 ευρώ, ενώ δήμος ζήτησε 6.300 ευρώ για τραπέζι που παρέθεσε σε εκκλησιαστική εκδήλωση. Από τα κρατικά ταμεία, δήμος ζήτησε 3.300 ευρώ για να κάνει το τραπέζι σε τουρκική ορχήστρα, τα μέλη της οποίας απλά έτυχε να περνούν από την περιοχή!
Το ΙΚΑ έχει ζητήσει συνολικά 17.000 ευρώ για καφέδες και μάλιστα σε εθνικές εορτές, ενώ τα ποτά σε μια υπηρεσιακή εκδήλωση κόστισαν ούτε λίγο ούτε πολύ 7.000 ευρώ!
Μετά τα παραπάνω – και πόσα άλλα ακόμη που δε γνωρίζουμε- κάθε μέρα γίνεται σαφέστερος ο λόγος που η χώρα μας οδηγήθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More