19 Δεκ 2019

Ποτάμι μεγάλο φουσκωμένο η οργή του λαού – Η πιο μαζική γενική απεργία των τελευταίων ετών στη Γαλλία (ΦΩΤΟ)


Η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ξεπέρασε το αναμενόμενο σε συμμετοχή από αυτό που προέβλεπαν οι συνομοσπονδίες των συνδικάτων. Δυναμική παρουσία έδωσαν και διάφορες οργανώσεις φοιτητών και συλλόγων επαγγελματιών που συμμετείχαν στην κοινή πορεία με τους εργαζόμενους απεργούς.

Ο γαλλικός λαός γέμισε τις πόλεις της επικράτειας δίνοντας το παρών στους δρόμους. Κινητοποιήθηκε μαζικά για να δείξει την αντίθεση του απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση Μακρόν, κάνοντας πράξη τις επιθυμίες του γαλλικού ΣΕΒ (MEDEF).

Οι συνομοσπονδίες που έδωσαν δυναμικό παρών ήταν οι παρακάτω CGT, Solidaire-SUD, FO, CFDT και FSU(ανεξάρτητη ομοσπονδία εκπαιδευτικών). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συνομοσπονδιών, στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, είχαμε περί το 1,8 εκατ. διαδηλωτές, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε ακόμα και την κινητοποίηση της 5ης Δεκεμβρίου, η οποία εξαρχής χαρακτηρίστηκε ιστορική και η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών.

Από νωρίς το πρωί είχαμε διάφορες ενέργειες των απεργών, όπως την κατάληψη των διυλιστηρίων, μπλοκάρισμα σε εργοτάξια, κλείσιμο κεντρικών δρόμων, διακοπή ρεύματος σε κρατικά κτίρια, μπλοκάρισμα των μεγάλων χονδρικών αγορών και πολλές άλλες ενέργειες σε χώρους εργασίας. Οι εικόνες έρχονται να αποδείξουν πως οι Γάλλοι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω στα κυβερνητικά σχέδια και είναι έτοιμοι να στείλουν στα σκουπίδια τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Παρίσι
















Μασσαλία




Μπορντό




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More