17 Δεκ 2019

Δούρειος Ίππος

    Με αφορμή το τουρκολυβικό «μνημόνιο» και την αναβαθμισμένη επιθετικότητα της Αγκυρας απέναντι στη χώρα μας, στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής – στο οποίο δεν συμμετέχει το ΚΚΕ – έγινε λόγος για «αρραγές εθνικό μέτωπο», «εθνική σύμπνοια» και «ενότητα». Πράγματα αυτονόητα, φυσικά. Ωστόσο για να είναι «αρραγές» ένα μέτωπο πρέπει να μην υποσκάπτεται από Δούρειους Ίππους. Υπάρχει τέτοιος Δούρειος Ίππος στο εσωτερικό της πατρίδας μας; Υπάρχει. Λέγεται ΝΑΤΟ. Και το εργαλείο του είναι οι (αναβαθμισμένες) αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που εδρεύουν στην πατρίδα μας.
    Θυμίζουμε ότι:
– Με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ οι Έλληνες υπέστησαν τα Σεπτεμβριανά του ’55 στην Κωνσταντινούπολη.
– Με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου άκουγε το ’65 τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζόνσον να του λέει στον Λευκό Οίκο «έχω γραμμένο το Σύνταγμά σας στα…».
– Με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα εισερχόταν στον επταετή «γύψο» το ’67.
– Με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ο «Αττίλας» έμπαινε -και παραμένει- στην Κύπρο το ’74.
– Η Ελλάδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι που είδε τα Ίμια του 1996 να καταλήγουν το’97 στην αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή συμφωνία της Μαδρίτης για τα «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.
«Σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ είναι η Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που πρώτο δεν αναγνωρίζει το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο. Οπως δηλαδή και η Τουρκία. Και με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, πριν ακόμα από το «μνημόνιο» με τη Λιβύη, αμφισβητεί ευθέως την ΑΟΖ της Κύπρου.
    Είναι οφθαλμοφανές: Τίποτα το εθνικό, που μάλιστα έχει άμεση σχέση με την άμυνα και ασφάλεια του τόπου, δεν μπορεί να υπηρετηθεί από το ΝΑΤΟικό και το ευρωατλαντικό. Κι αλίμονο στην πόλη που αποδίδει τιμές στον Δούρειο Ιππο, αντί να τον αποβάλλει έξω από τα τείχη. 
Πηγή:Εφημερίδα Real News 15/12/2019

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More