16 Νοε 2018

Διαχρονικά και επίκαιρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου


«Αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε είναι οι αγώνες για την δικαίωση των συνθημάτων του Πολυτεχνείου, τα οποία είναι διαχρονικά και επίκαιρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών(ΕΑΚΠ) με για τη συμπλήρωση 45 χρόνων «από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία». Και προσθέτει:
«Η χούντα των συνταγματαρχών έχει στο ενεργητικό της το προδοτικό πραξικόπημα – αφορμή για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ακόμη: δολοφονίες, φυλακίσεις, εξορίες, απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, κατάργηση οργανώσεων και σωματείων, μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, λογοκρισία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στα τραγούδια, απαγόρευση βιβλίων, οικονομικά σκάνδαλα κ.λ.π.
Ηταν μια συμφορά για το λαό!
Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, έχοντας μπροστά μας τις αποδείξεις ότι ο αγώνας για » Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συνεχίζεται.
Το ψωμί είναι ανάγκη επιβίωσης πια. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ταπείνωσαν τα εισοδήματά μας περισσότερο από 30%.Από την άλλη η απόφαση της παρούσας κυβέρνησης να επιστρέψει ένα μέρος από αυτά τα ποσά που παράνομα παρακρατούνταν τόσα χρόνια, παρουσιάζεται ως παροχή η οποία ήρθε μετά από την δήθεν «έξοδο»» από τα μνημόνια, τον προηγούμενο Αύγουστο!
Για παιδεία ούτε λόγος. Από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα Πανεπιστήμια εφαρμόζεται ανελέητος οικονομικός στραγγαλισμός και κάθε οικογένεια δαπανά από 10%έως και 30% του εισοδήματός της για τη μόρφωση των παιδιών της.
Πραγματική ελευθερία για εμάς σήμερα δεν υπάρχει. Οταν υπάρξει κάποια διαμαρτυρία για τον απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο μεταχείρισης μας κατά τη διάρκεια μεγάλων συμβάντων, η κυβέρνηση επιλέγει με τη μέθοδο των Ενορκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) να ασκήσει κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε όσους υπαλλήλους ή συνδικαλιστικά τους όργανα, καταγγέλλουν τις ελλείψεις αυτές. Ενθαρρύνοντας και υποθάλποντας μάλιστα απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται πρακτικές σπίλωσης και συκοφάντησης, προερχόμενες από υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιπλέον μεθοδεύεται, χρόνια τώρα, η επί της ουσίας κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων που θα λειτουργήσει ως επιπλέον μοχλός τρομοκρατίας και πίεσης σε μελλοντικούς αγώνες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει 4,2 δισ. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς, για δεκάδες κοινές ασκήσεις ελληνικών και Νατοϊκών δυνάμεων, για 13 στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, για ΝΑΤΟϊκα γραφεία που δημιουργούνται πλέον σε κάθε στρατιωτική βάση!
Οχι απλά τηρεί με συνέπεια την απόδοση του 2% του ΑΕΠ για την χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, αλλά το υπερβαίνει με γενναιοδωρία κατά 0,4%. Ανακοινώνει τη μία στρατιωτική βάση μετά την άλλη, μπλέκοντας το λαό μας σε πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς!
Από την άλλη η χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων για την προστασία του ελληνικού λαού κρίνεται οικονομικά ασύμφορη.
Σήμερα, που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και παράλληλα η χώρα μετατρέπεται σε ένα όλο και μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο – στόχο επιθέσεων, είναι ανάγκη όλοι να αγωνιστούμε μαζί με τον λαό, για:
– Να κλείσει η βάση της Σούδας, οι άλλες μονάδες και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε όλη τη χώρα.
– Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
– Να φύγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την χώρα και τα Βαλκάνια. Εξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
– Καμιά εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της χώρας γενικότερα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:
  • Να απομονώσουν τους υμνητές των δικτατόρων, ναζιστές χρυσαυγίτες, από κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα τους.
  • Να αγωνιστούν στο πλευρό του λαού για μια ζωή που μας αξίζει και ποτέ απέναντί του!
  • Να ενστερνιστούν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά την ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και να διεκδικήσουν αγωνιστικά: «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» – «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»»
902.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More