10 Μαρ 2014

Διαμαρτυρία για την κατάργηση της Ακαδημίας της Ελευθερίας



Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου με θέμα: «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις»  και στο άρθρο 17 προβλέπεται μεταξύ άλλων και η κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας, που ιδρύθηκε με τον Νόμο 3123/2003.

Σας ζητούμε να μην εγκρίνετε αυτήν την πρόταση, η οποία αποτελεί έγκλημα κατά της Ελλάδος και της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και  των Ιδεών της Ελευθερίας αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και του Μεσολογγίου.

Συνοπτικά και για την υποστήριξη του αιτήματός μας σημειώνουμε:

1.      Ο Νόμος για την ίδρυση της Ακαδημίας ψηφίστηκε μετά από πρόταση 210 βουλευτών όλων των κομμάτων.

2.      Η Ακαδημία δεν λειτούργησε λόγω αμέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού να εφαρμόσει τον Νόμο 3123/ 2003 και το Προεδρικό Διάταγμα 108/2003.

3.      Η Ακαδημία δεν έχει κοστίσει τίποτε έως τώρα στο κράτος – άλλωστε δεν υπάρχει πρόβλεψη ή υποχρέωση χρηματοδότησής της.

4.      Η λειτουργία της Ακαδημίας με το Διεθνές Μουσείο της Ελευθερίας και τις συναφείς δραστηριότητες για συνέδρια κλπ θα προσθέσει κύρος στη χώρα και την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

5.      Πέραν όμως του κύρους, η λειτουργία της Ακαδημίας θα φέρει σημαντικά έσοδα στην χώρα και την περιοχή, τα οποία στο αρχικό στάδιο δεν θα είναι κάτω των 15.000.000 ευρώ ετησίως.

6.      Ήδη δεχόμαστε ανεπίσημες αιτήσεις-προτάσεις από εκπροσώπους ή φορείς μικρών και μεγάλων χωρών να τοποθετήσουν στο Διεθνές Μουσείο της Ελευθερίας γλυπτά ή ζωγραφικά έργα που να παρουσιάζουν την δική τους ιδέα για την Ελευθερία ή τους δικούς τους  ήρωες και αγώνες για την Ελευθερία.

7.      Στην Ιερή Πόλη έχουν ήδη διατεθεί  γραφεία για την Ακαδημία και υπάρχουν και ανοικτοί και κλειστοί χώροι για το Μουσείο δίπλα στον Κήπο των Ηρώων και εκατέρωθεν του Τείχους των Πολιορκιών και της Εξόδου.

8.      Στην Πόλη είμαστε πολλοί οι σύλλογοι και οι Πολίτες που θα διαθέσουμε εθελοντική εργασία και χρήματα για την Ακαδημία μέχρι να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη.


Τελειώνοντας, επαναλαμβάνουμε ότι δεν ζητούμε χρήματα αλλά μόνο να μην καταργήσετε την ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, η οποία μπορεί να προσφέρει κύρος και έσοδα στην χώρα και την χειμαζόμενη Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More