4 Δεκ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ"

 












ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ" 
Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2013, ξεκινά στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, έκθεση αυθεντικών λιθογραφιών από έργα του σουηδικού κινηματογράφου, της περιόδου 1920-1950.
Τα χαρακτικά της έκθεσης είναι έγχρωμα και προέρχονται από το Σουηδικό Μουσείο Λιθογραφίας, το οποίο έχει ως δραστηριότητες τη συλλογή και διαφύλαξη έντυπου λιθογραφικού υλικού, όπως εφαρμογές των γραφικών τεχνών και έργων τέχνης, καθώς και τη λειτουργία εργαστηρίων για την εκμάθηση και διατήρηση της τέχνης  της λιθογραφίας, δείγματα της οποίας φροντίζει να παρουσιάζει σε συνεργαζόμενους μουσειακούς χώρους ανά τον κόσμο.
Στο πνεύμα αυτό κινούμενο, το Σουηδικό Μουσείο   με την φροντίδα του χαράκτη - μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου και  διευθυντή του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Στοκχόλμη  κ. Νίκου Τερζή εμπιστεύτηκε, στη «Διέξοδο», 40 αυθεντικές λιθογραφίες από κινηματογραφικές επιτυχίες, οι οποίες θα εκτεθούν, με ελεύθερη είσοδο, από το απόγευμα του Σαββάτου 7 έως και 21 Δεκεμβρίου 2013, καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, τα δε Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα από τις 6 έως τις 8.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκθέσεως, θα προβληθούν, πάντα με ελεύθερη είσοδο, και τρείς κινηματογραφικές επιτυχίες του Σουηδικού κινηματογράφου. 
Συγκεκριμένα:
 - Στις 7 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., η ταινία του Ingmar Mergman «7η Σφραγίδα»,
- Στις 14 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., η ταινία «Anna Karenina», του συγγραφέα Λέοντα Τολστόι, σε σκηνοθεσία Clarence Brown και  πρωταγωνίστρια την ηθοποιό  Greta Garbo και
- Στις 21 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., η ταινία «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα», του συγγραφέα Ernest Hemingway, σε σκηνοθεσία Sam Wood και  πρωταγωνιστές  τους ηθοποιούς Gary Cooper και Ingrid Bergman.
www.diexodos.com.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More